Yang Sayang Aku

Friday, November 13, 2009

Duit Duit Dimana Kau Duit?



ni stok makanan aku untuk seminggu (lebih).
duit dalam purse Anna Sui aku ada dalam RM10.
tak lebih tak kurang.

ekonomi kewangan aku memang jatuh merudum sekarang ni.
ni semua gara-gara final project.

bukan aku tak nak minta kat abang aku.
dia dah bagi RM100 Isnin lepas.
RM50 aku habiskan untuk bayar hutang kawan-kawan aku.
hutang sikit kat orang tu.
hutang sikit kat orang ni.
settle semua terus!

nak print kertas proposal pula satu hal.
kat cybercafe college, tak boleh nak print.
terpaksalah ke Setiawangsa cari cybercafe.
ink dan kertas pula habis.
last-last jumpa kedai printing.
ha, amik ko!
print coloured paper = RM1.50 each
kitorang print 15 papers.
binding lagi.
memang terbaik la duit keluar hari tu!


p/s : makan pun kena share sekarang ni!

Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

4 comments:

GhOsToNe said...

sabarlew..
biasala blaja..
bnyak pkai duit..
anyway...
salam perkenalan!!!

enuLwanie said...

thanx..salam perkenalan jugak!

emilia sarah said...

bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian..jimat jln terbaik kan2! hehe..jimat taw bkn kedekut..

enuLwanie said...

iyo lah cik sarah.
tengah berjimat la ni.
kalau dulu topup hari2,
skrg seminggu skali je.
sedih kan?
1st time hidup melarat cmni.
at least, ia mengajar aku cmne susahnya org yg selama ni hidup susah tak cukup makan.

~~berfalsafah lak!