Yang Sayang Aku

Thursday, December 31, 2009

Tiada Pengalah, Semuanya Pemenang.

30 Disember 2008.
tarikh entry pertama aku dipost.
dan sejak itu aku berblogging.

aku kenal dunia blog ni pun dari temanku, Syuhada dan Tqa.
rasa ingin mempunyai blog sendiri.
maka terlahirlah 'Ceritera Hidup Seorang Aku'.

dulu, berblogging hanya sebagai luahan perasaan semata-mata.
tapi mula menjadi tegar setelah tengok blog Jen yang mempromosikan
blogger gathering di Genting anjuran Fhad.

semua maklumat kita boleh dapat dari blog.
ada yang berunsur lawak,
ada love story,
ada luahan perasaan,
ada juga yang berunsur politik.

seronok dapat mengenali bloggers.
perkenalan dari hujung jari hingga ke hujung hati.
ada yang dah jadi kawan baik.
ada yang dah jadi skandal.
ada yang dah jadi pasangan bercinta.
mungkin dari dunia blog terus ke gerbang perkahwinan.

sepanjang aku mengenali dunia blog,
aku mempunyai teman rapat.
maksud aku,
aku selalu komen blog dia.
dan dia selalu komen blog aku.
antaranya
Ghostone, my most bestest bloggy.
"sayang awak lebih la!"

Ib pula antara blog yang selalu aku singgah.
dulu kami pernah jadikan komen seperti shoutbox.
berbalas komen sehingga pukul 3 pagi.
"terima kasih kerana sudi layan saya masa tu, Ib!"

sejak aku letak nama aku antara yang join bloggers gathering di Genting,
aku mula mengenali Cik Cumey.
dulu aku pernah jadi silent reader dia.
masa tu, dia ada masalah dengan budak rumah dia.
sepanjang kenal dia,
dia memang jenis yang happening and kecoh!
aku sangkakan dia dan Jen sebaya.
ceh, aku tertipu dengan tahi lalat di pipinya!
(gurauan semata-mata)

balik dari gathering di Genting Highlands hari tu,
aku dapat seorang abang dan 2 orang kakak angkat.
bertambah la orang yang aku sayang.
aku harap mereka pun sayangkan aku.
aku juga ada Kak Hanem dan Kak Yam.
"abang dan akak-akak ku,
ketahuilah oleh kalian bahawa aku sayang sangat pada kalian!
terima kasih kerana menerima aku sebagai adikmu yang comel dan nakal ni."

harap-harap lepas ni,
lebih ramai pula yang akan menjadi teman aku.
kalau ada bloggers yang aku dah jumpa tapi aku tak mention kat sini,
maaf ye!
aku masih ingat pada kalian.
dan aku sayang juga pada kalian.
kerana kalian,
aku gagah bertapak di dunia blog ni!



oh ya,
tidak lupa nak update.
ni pula antara peserta contest nama untuk ikan gapi aku
dan nama yang dicadangkan.

anwaruddin hamdan <--- si gapi jantan
Iqbal Ismail <--- Garuru
Hafiz Kadir <--- wokyoh
Hasanah Ramli <---
nemo
Saza Sazi <--- casper
Nik Khairin Azhan <--- Grizelle
ayudeadwish <--- zulhilmi ashraf
kawie2020 <--- kawie
.millalara. <--- chenonet
tqa <--- olie
i'mnotsosupercool <--- john
shazruls <--- boboi
pisey <--- kachak
nud <--- tuty
mr chenta <--- jantan
miez hanem <--- bobo
cik cumeY <--- rahman
syaf <---popo
star <--- star nemo
sI tedI <--- oshin
f.a.r.a.h <--- jaja bink
ZuR <--- garfield

dan pemenangnya adalah....
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
''
"
"
"
"
pisey <--- kachak.

kenapa aku pilih nama "kachak"?
sebab aku mengharapkan aku boleh jadi puteri dan
si kecil ikan gapi aku bertukar menjadi prince charming aku.
ala-ala filem 'The Princess And The Frog'.

hadiah yang akan diterima,
adalah seekor ikan gapi betina.
senanglah si kecil aku ni nak mengawan
dan mengawal kemandirian spesies.





ni contest first yang aku anjur.
hanya main-main dan sebagai percubaan.
jangan terasa hati kalau anda bukan pemenangnya.
kalau aku bagi seorang satu ikan gapi,
kalian mahu???

Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

16 comments:

'AQILAH said...

:) ya, dengar blogger gath memang happening giler...:) masih belum jumpa blogger lain..weee~~

enuLwanie said...

'aqilah : memang happening.diorang mmg best!

GhOsToNe said...

Tok wanie:

ARGGHHH...

tetibe leh tacing laks!!!

hahaha..thanx!!

nnti kite serang menyerang blog masing2 lagieyh tow!!!

arap sgt dpt jmpe face 2 face!!!

enuLwanie said...

ghostone : awk yg xnk jumpa sy ms kt kb ari tu.
dtg la kl.
leh kita jumpa2, jln2.

aNiSa hANg tUaH said...

happy new year wanie..

semuanya adalah pemenang!

enuLwanie said...

anisa : ye..happy new year ye anisa.

our stori mori *_* said...

nud;saya mau gapi jantan juge! ikan boleh mengawan dgn manusia speti saya x?

enuLwanie said...

nad : kesian ko...meh aku beli ikan gapi jantan.nnt anak kuar ikan duyung n dugong!

sI tEDI said...

ekekkekeke.. tahniah pada pemenang.
sila bg beliau ika piranha sbg hadiah!

ekekekke

enuLwanie said...

si tedi : wow!ikan piranha?
sy rs sblm bg kat dia, ikan tu ngap sy dulu!

pisey said...

see?betul kan dah cakap memang aku akan menang.muahahaha.

adiah!!!
mana adiah!!!!!!!

(gema berterusan)

haha.

enuLwanie said...

nak ke?
jumpa sy boleh.
ummm..
nak tanya,
awk ni org klantan ke?

YobSumo said...

AHHH dah byk yg aku terlepas!

nama ikan gapi kau pun aku tak dapat kasi T-T

baru aku tahu Yam dah buat blog. mahu serang dia! HEHE.

winston merah 14 said...

salam ziarah!!

ikan gapi tu kalo msk lemak mesti sedap kn drpd bertukar mnjadi prince..

hohoho..

panggiL guA siv. said...

cis!
nama gua takde langsung!

enuLwanie said...

weh, sori la..nnt lain entri wa cite psl lu.