Yang Sayang Aku

Tuesday, December 1, 2009

Lagu-Lagu Dalam Hidupku.

orang kata,
setiap lagu ada kisahnya.

aku suka kaitkan lagu dengan hidup aku.
samada dalam percintaan.
dalam study.
bila rindukan family aku masa aku duk jauh dari mereka.

inilah antara lagu-lagu yang ada kaitan dengan hidupku.


Dafi - Bila Terasa Rindu

lagu yang paling bermakna dalam hidup aku.
lagu ni lagu tema cinta antara aku dan Khairul Izuddin.
lelaki yang paling lama berada dalam hatiku walaupun kami dah lama putus.
tapi kali kedua dia hadir dalam hidupku,
dia betul-betul telah mengecewakan aku.
aku memang dah tak boleh dengar lagu ni.
sayu je hati...


Spring - Sejiwa

ni lagu tema cinta antara aku dan Fairus.
kami kenal melalui MySpace.
tapi hubungan kami tak lama sebab lost contact.


Screen - Orang Yang Ku Sayang Sayang

bila dengar lagu ni, nak tergelak pun ada.
aku pernah main cinta monyet masa darjah 6.
aku mula masuk sekolah tu masa dajah 6
sebab family berpindah dari Terengganu ke Kelantan.
aku masuk kelas ketiga.
kenal seorang budak. nama dia Firdaus.

mula-mula aku kawan dengan dia dan dah jadi geng.
lama-lama, dia suka kat aku.
tapi kebetulan, aku terpaksa masuk kelas pertama
sebab keputusan ujian aku selalu cemerlang.
dia ingat aku masuk kelas tu sebab syok kat best friend dia
sebab sebelum tu aku pernah cakap kat dia,
"weii, hensemnya mamat tu!"
gatal kan aku ni!


Sudirman - Salam Terakhir

Umi aku suka Sudirman.
Umi akan menangis bila dengar lagu ni walaupun dah dengar banyak kali.
dan walaupun masa dia tengah main game 'Solitaire' kat laptop.


Aeman - Untukmu Ibu

kalau dengar, memang banjir gak air mata aku.
bila rindukan Umi, lagu ni yang menjadi pengubatnya.
semalaman, boleh bengkak gak mata aku.


Aeman - Di Pondok Kecil

lagu ni untuk Abah.
pesanan dalam lagu tu seolah-olah dari Abah untuk aku.


BPR - Harum Subur Di Hati

adik-adik aku suka dengar bila dengar lagu ni.
sebab aku pernah buat video klip sendiri.
nyanyi syok sendiri.
tapi dulu aku selalu karaoke lagu ni.


Ella - Gemilang

lagu ni selalu aku dengar kalau aku rasa down.
Umi pun buat inspirasi untuk Zhulian dia.




ni je kot yang aku ingat.
nanti akan ada siri kedua pula.
aku memang suka dengar lagu lama-lama.
rock kapak ataupun rock jiwang macam band
MAY, BPR, Wings, Search, XPDC.



p/s : layan je telinga ni dengar lagu 'RIO - LAYU DI HUJUNG MEKAR'.
kalian boleh dengar bila masuk blog aku.



Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

14 comments:

enuLwanie said...

maaf wanie-san..ter'delete' komen awk.
tp ttp nk bls..
lain pkwe, lain tema cinta.
hihihihi

GhOsToNe said...

adoyai..

same lew kite...

suke sgt dengar lagu2 rock kapak..

besh2!!!

sI tEDI said...

suka lagu lahar cinta by finalist!

enuLwanie said...

ghostone : boleh geng la!tp bila nk approve ym?

si tedi : nnt sy download lagu ni..

kawie2020 said...

hehehehehe.. aku suka lagu wali band "cari jodoh".. hahahahahaha

kawie2020 said...

hehehehehe.. sy suka wli band "cari jodoh".. hahahahahaha...

Cik Cookie said...

Byk lagu xtau kecuali sudirman n ella

enuLwanie said...

kawie : sesuai sgt2 la lagu tu dgn kawie..

cik cookie : biar betul cik cookie.tu la dgr lagu omputih je..

cik EPAL said...

suka lagu sudirman ;)

enuLwanie said...

cik epal : wow nama besar dlm dunia blogger dtg kt blog aku. aku pun suka sudirman gak!

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

suka lagu negaraku..=p

er..bnyk nye pakwe2s cik wanie...huhu

enuLwanie said...

jen : ala..tu sume ex je..ai kan gatal..skrg ai suke kat u je, jen..
u nk x kat ai?ahakssss

Boneka tak sakit said...

ahahahha citra music ko tak best langsung!! hahah aku gelakan ko

tapi aku rasa surdiman okay what.. hehe..

dafiu pow aku rasa oaky!

enuLwanie said...

boneka : uweksss..xminta opinion ko pun. ni lagu aku!