Yang Sayang Aku

Monday, January 4, 2010

Entri Sengal Tentang Semalam.

semalam,
seharian aku mengadap laptop.
memang tak keluar ke mana-mana.
cuma sekali-sekala ke toilet.
even, perut aku pun hanya terisi dengan Mi Sedaap.
padahal tu untuk dijual.
aku juga yang membeli sebab berjimat-cermat amalan mulia!

tapi,
berjimat-cermat tu tak sempat bertahan lama.
Syuhada dan 'Affan ajak aku makan sate
sebab mereka teringin sangat-sangat!
cari-cari kedai makan sate dari Keramat ke Setiawangsa.
last-last, jumpa SATAY STATION.
sate dia not bad la.
harga pun berpatutan.
70 sen secucuk!
melayang juga la RM10 aku.

kami makan 10 cucuk seorang.
memang elok-elok perut aku slim,
dah jadi buncit
sebab makan extra secucuk sebab Syuhada tak larat nak habiskan.

lepas makan, kami balik kolej.
kolej bergelap!
bak kata Si Kulit Putih, black out!
tak tahu apa punca.

masa tu juga la selipar aku putus.
sayang sangat selipar tu
sebab paling lama aku pakai.
beli selipar tu on the spot dengan Hisham,
best friend aku masa kerja part time kat McDonald's
sebab selipar lama putus masa aku jalan kaki ke KB Mall.
masa tu first time keluar dengan dia kat KB.

aku dan Syuhada gagahkan hati naik tangga sampai ke bilik.
penat tu!
lepas makan, kena exercise naik tangga sampai tingkat 10.

nasib baik Syuhada ada torch light.
kami tidur kat lantai bertemankan torch light.
awal pula Syuhada tidur.
biasanya pukul 5-6 pagi waktu tidur dia.

aku dah bosan.
bateri handphone pula low.
tapi sempat dengar lagu 'Gun N Roses - Don't Cry'.
lagu semangat untuk aku sekarang ni!

nak call orang, dah pukul 1 pagi.
siapalah yang bermata segar seperti aku sekarang ni.
aku try call Hisham.
dah lama tak contact dia sejak ada konflik hari tu.
mana tahu kot-kot dia baru balik kerja.
tak pun tengah kerja.

"tuut..tuut"

aku matikan phone.
tak tahu kenapa aku matikan.
dail sekali lagi.

"tuut..tuut"

"hello..assalamualaikum"
"hello..waalaikumussalam.
ha, lama tak call. orang dah ada pakwe.lupa kat kita.."
"hmm..eh, mana ada..ingatkan marah saya lagi.."
"saya kat tempat kerja ni. saya balik pukul 6 pagi."
"erm..ok.nanti mesej la.kirim salam kat semua budak McD yang kenal saya.
bye..assalamualaikum."
bye..waalaikumussalam"


takde yang pelik kan dalam perbualan kami.
tapi aku yang rasa pelik.
sebab dia cakap luar dengan aku.
selama ni cakap Kelantan elok-elok je dengan aku.
ni mesti tengah cover mengorat budak baru.

Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

15 comments:

abe long said...

tgh ngorat la tuh

wakakakak

TARANTULAH said...

kira ok la tu..dia cakap luar.. kira dia dpt adapt persekitaran dia hahahah

oranglidi said...

yeay!! boleh komen!!

panggiL guA siv. said...

sbnrnye die da abes keje.
tp disebabkan die tgh ngorat pmpn lain, die terpakse tipo lu ckp belum habes keje.
ekekeke

enuLwanie said...

abe long : standard la laki..kan pinky boy?

tarantulah : masalahnya selama ni dia ckp kelantan dgn sy, even di KL.

oranglidi : tahniah wt lu.tu je terkomen, cis!

wa panggil lu, siv : wa xkisah pun dia ada awek.wa dgn dia pun kwn baik je.

'AQILAH said...

lelaki...isk

.millalara. said...

suka lagu jgn mentangis itu juga ;)

sI tEDI said...

sebatang 70sen??

mahal wooo

kat sini 45sen jek

enuLwanie said...

'aqilah : ahaksss..

millalara : blh wt naik semangat lagu tu kan?

si tedi : kat sini tu kat mane cik tedi oiii...

GhOsToNe said...

sebatabg 70 sen??

gilew ke ape???

kawie2020 said...

confirm tengah ngorat tuh.. hehehehehe

enuLwanie said...

ghostone : hmm..

kawie : memang pun!hahahhaha

fya zainal said...

owhh penatnya nak kena naik tangga...
tingkat 10 tuh T___T

enuLwanie said...

fya : tp sedih..slalu naik tangga tp x kurus2.hahahhaa

oranglidi said...

hehehehhehe.