Yang Sayang Aku

Monday, January 11, 2010

Trip Ke Sungai Gabai, Lantas Ke Alamanda.

entry ni untuk menjealouskan bloggers tegar yang
tidak ikut trip kami buat gathering di Sungai Gabai.

kami konvoi 4 kereta.
tapi dimaklumkan 1 kereta tu sebenarnya lori.
mungkin transformer kot!

bloggers yang join antaranya :
mull (kawan fhad-katanya ada blog,cuma tak aktif!)

kami bersemangat ke sana untuk mandi dan makan ayam Fhad dan Kosong.
*agak-agak mereka buat 'ayam kangkang' tak?*
semua yang pergi wajib mandi (bukan mandi wajib tau!).
yang mana tak mandi pun 'dipaksa' mandi.


paling semangat nak mandi.
tapi malu sebab semua tak mahu turun!


4 dara pingitan ready nak berendam!



penat beraksi dalam air dan tengok aksi awek-awek cun,
semua pakat makan!

masa ni Kak Aleen dan kakaknya baru sampai.
ingatkan nak lepak lama-lama.
rupanya mereka tak lama di sini.
baru ingat nak borak sakan dengan Kak Aleen!


bila ayam dah agak-agak nak habis,
baru turn aku dan Ilieynaz bakar ayam.
aku hanya tolong kipas-kipaskan.
seriau aku bila nampak haiwan yang ala-ala cicak kat situ!
dah la aku geli dengan reptilia!
euwwwwww....


inilah teman baru aku, Ilieynaz.
"thanx Ili sebab bagi saya tumpang kereta awak!"


ayam-ayam yang baru saja siap dibakar dengan jayanya
oleh kami berdua.


ready to eat!
tapi masa ni semua orang syok main kat tingkat atas.
last-last, aku sorang yang melantak.
tapi makan sosej saja.
kenyang nak makan ayam banyak-banyak!

masa ni lah berlaku tragedi.
kepala Jen terhantuk di batu menyebabkan luka sepanjang 2 inci lebih.
dia nampak cool!
tapi Cik Cumey pula tersangatlah risau.
mereka cepat-cepat ke Klinik Kesihatan.
kesudahannya, Jen menerima 5 jahitan.
sekurang-kurangnya dia membawa kenangan dari Sungai Gabai!


lepas tu,
kami sambut birthday Cik Cumey di Alamanda.
sukanya dia bila dapat makan Big Apple.

aku pun dah lama teringin nak makan.
last sekali makan dengan Along!


seronoknya dapat join gathering lagi.
sesiapa yang terasa jealous,
sila join kami di gathering seterusnya!





p/s : insya-Allah,
next gathering aku akan pergi berteman!


Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

22 comments:

panggiL guA siv. said...

nape name aku mcm tak banyak je dlm entry neh?

avid gunner said...

rajin beno koma ni eh...

enuLwanie said...

siv : alamak..hehehehe...

avid : rajin sgt2 bab mengular ni..hahaha

azzaliena suziantie said...

nape name ak pon xde.
haha

'AQILAH said...

nak ikot?

GhOsToNe said...

teringin nk g..

hmm...

enuLwanie said...

azza : ala, kan dh ada gmbr.ok la tu..eh, kata nk skandal dgn organic.nyempat lagi blogwalking!

aqilah : nnt join next gath ok syg?

ghostone : nnt awk join la gath klu ada.tp kesian awk kena dtg dr jauh..

fya zainal said...

bestnye~

jen - jen punye cite said...

jen mmg cooljen mmg cool~huhu

enuLwanie said...

fya : mmg best pun!hehehhe

jen : eh, ok plak taip.ingatkan dh juling dh mata tgk keyboard.

Boneka tak sakit said...

huhuhuh....... aku tak tahan tol tgk ayam tu!! bapak best!

yelah jumpa blogger lain memang best! tapi bagi akjyu kena kenal2 dulu.. baru syok. takut kekok sgt!


dtg sebagai wakil

bangkai bloggers!
so jgn lupa meriah kat blog itu!! kerana diri mu sgt berharga!!

okay ke tag nie atau memang bangkai

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

ah blah la~
razman tak update aku~
sengal lor beliau
law tak aku dah join dah~
ko gi marah beliau

shazruls said...

gambaq terakhir turr kt toilet ka...kt toilet pn jadi ni

enuLwanie said...

bonekataksakit : ala, dtg je.aku pun xkenal sape2.kat sane blh kenal2 terus.siap blh jd pasangan gay!hahaha

ayudeadwish : ye ke?nnt aku suruh azza tlg cubit perut dia!ganas x?hahahaha

abg shazruls :haah, kat toilet alamanda..pesen org pompuan tangkap gmbr skrg!

Kapten Luffy said...

tak jeles pong

aNiSa hANg tUaH said...

wa
bestnye enjoy
:)
hepi je tgok

miEz haNeM said...

saya jeles oke!

Mr.Chenta said...

mandi kat umah lagi best =P

enuLwanie said...

ah fatt : sy jeles ah fatt kuar dgn kawie..huhuhu

anisa : mmg enjoy kat sane!weee...

miez hanem : nnt kita kuar same2 ek?rindu akak!

chenta : eleh, kata2 org yg jeles!

ZuR said...

hepi tol die ek..

p/s : insya-Allah,
next gathering aku akan pergi berteman!

x sabar nak kenal adeq ipar ku..hehe

enuLwanie said...

zur : akak ni..malu la..bru je nak rapat.ari tu bgtau dia gi gabai.dia kata, nnt psni nak ikut.

YobSumo said...

haha baca blog kau ni, aku jadi jeles ler. baca blog fhad aku jadi seram. hahahahha.