Yang Sayang Aku

Sunday, January 3, 2010

Aku Penternak Berjaya!

permulaan hari yang cukup indah buat aku.
lupakan segala masalah!

semalam tidur di bilik Syuhada sebab takut dengan cerita seram
yang aku dengar dari seseorang.
terbawa-bawa dalam kepala!

seperti biasa,
perkara pertama bila aku bangun ialah
on laptop.
then, bagi Si Kachak makan.
dia sama macam aku, sorang-sorang.
aku faham 'perasaan' dia.
bila la nak beli awek untuk dia.

bila dah bosan main MukaBuku dan layan blog,
aku baru teringat Busyra ada masukkan game dalam laptop aku.
kebetulan, dia nak main game tu dalam laptop aku
sebab katanya laptopnya lembap sikit.
padahal dia guna Windows 7.
bukan ke Windows 7 sesuai untuk main game?
*betulkan jika aku salah!


anda nampak binatang haram?
abaikan.
ini hanya game!
ke perlu samak bila main game ni?


nak sambung main game ni!
nak jadi penternak yang berjaya!
kurr..kurr..kurrr!!!




Farmville, CafeWorld dan game yang kalian nampak aku main
di MukaBuku sebenarnya bukan aku yang main.
Along aku yang tolong main.
sebab dia takde kerja.
membuncet je kat rumah!
kalau nak bagi gift atau nak request apa-apa,
silakan.
aku accept saja.
Along yang tolong susun balik.




p/s :
Ghostone,
saya harap awak kuat!
sebab saya kuat sebab awak!



Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

16 comments:

abe long said...

hohohohoh

wei....
gune la amd
br la beshh men game
hahahaha
mcm aku nih
tp aku tak minat men game..
so 1 game pon xdak dlm laptop nih

YobSumo said...

hah. ye kena samak!

silakan guna air tanah ya. hehe.

GhOsToNe said...

thanx sgt!!!

x pe lew..

kite smae tabah k!

jgn sedeyh2 dah!

enuLwanie said...

abe long : amd tu menatang pe?

yobsumo : guna tanah liat kan?jahil ckit ni.

ghostone : klu free, msg la sy.klu sy msg, tkut ganggu..

aNiSa hANg tUaH said...

lepas ni bole buka ladang secara realiti
:)

enuLwanie said...

anisa : insyallah..

fya zainal said...

salam~
hahha sy pown suka men game fesbuk
dh tu fesbuk kwn sy..
game dia suma sy yg men juga hahha

fya zainal said...
This comment has been removed by the author.
Wanie-san said...

mcm best ye games 2??mau juge!!

enuLwanie said...

fya : bgus ek tlg main utk kwn.bru kwn sejati tu..

wanie-san : cmne nk bg ek?try gi kt website dia.ada yg jenis trial tp kena pndai2 wt jd full version.

kawie2020 said...

memang kena samak tuh.. hahahahahahahaha...

Dak Wan said...

Erk? Teman takde account fesbook sbb tak cukup umur lagi ah :(

hisham said...

salam..anak babi pun u ternak jugak ker...hehe

hisham said...

salam..anak babi pun u ternak jugak ker...hehe

enuLwanie said...

kawie : ups, kena samak ek?kuikuikui..

dak wan : x cukup umur lagi ek?tu nmpk janggut sejemput tu!

hisham : terpaksa ternak utk menjana ekonomi!hahahaha

panggiL guA siv. said...

gua kuat sbb ghostone kuat kan lu.
ehh?