Yang Sayang Aku

Wednesday, January 13, 2010

Ajarku Main Gitar.

aku dah makin minat dengan gitar!

ada sesiapa yang nak tolong ajar aku main gitar?

aku suka dengar Aizat menyanyi sambil main gitar.
boleh cair hati aku.

ada sesiapa yang nak jual gitar akustik?
aku nak beli.
tapi budget RM100 saja.
ok tak?





layan lagu 'Febians-Untukmu Sayang' kejap!


Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

26 comments:

shazruls said...

nnti dh terer bley jadi cm Yuna plak...

akaqkaypoo said...

ni bukan Yuna ni...Tuna leh ar...hahaha

maira said...

wani darling..
ai pun suke gitar

cume ai suke org main gitar
ai nyanyi..hehe

enuLwanie said...

abg shazruls : berapa abg nk jual dslr tu?

along : jeles!nnt knduri adik2 kawen, wanie jd artis!

maira : u pndai nyanyi ke?blh ajak gi karaoke!

Cik Cookie said...

guitar baru ada yg murah.
less tahn 100

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

ape ke hal nyer nak blaja gitar~
blaja la ngaji ke
kan besh
wekekekekee~
takpon ko blaja maen cak lempong~
besh woo

enuLwanie said...

cik cookie : serius ke ni?kat mane?

ayudeadwish : ala, aku dh final sem dh.lps exam, aku belajar la main gitar.

et said...

ouh..menarek..

enuLwanie said...

et : oh, simple comment but thanx!hehhe

FarhanaDr said...

Ye ye.. Adikku beli gitar akustik yg murah dgn harga rm88.. Satu kaler cekelat,satu kaler biru.. Tapi depa tak reti main pon.. Hahahaha.. ;p

enuLwanie said...

farhana : ye ke?best2~~

{lumut} said...

100 tuh cukup utk dpt gitar yg baru..ok lah untuk beginner..tapi kalau nak dapat yang lawa sikit dalam around 150 kot..hehe

aku pon minat gitar.
1 aku beli dekat auckland(bapak mahal dowh x berbaloi),1 lagi ade pembaca esoksemalam yg hadiahkan.so now ade 2..sedih dowh 1 lg kat mlysia gitar tuh aku x dapay nak angkut sebab aku transit goldcoast rituh.(eh byk lak aku citer).haha

ok berbalik pada ko nak belajar gitar.ini pandangan bukan nasihat taw.pandangan dr beginner cm aku dan org mmg yg minat nak mati ngan gitar.

first step ko kene pegi kedai angkat gitar 1.kalau boleh jgn tros angkat yang besar tros.amuk yang kecik sikit.tkot nnt susah ko nak practice kalau trus angkat yang standard size punye.

second step,before ko carik org ajakan kau..better ko belajar sendiri dulu die punye coding and kalau boleh master strumming dlu..ko kene tau sikit sebyk pasal coding b4 ko mintak sesape ajar.kalau tak susah nanti.kalau cam aku..banyak belajar dari internet dan youtube le..

3rs step..mintak sorang yg dah lame main gitar tunjuk kat kau.sebab even ko dah tgk internet tak same dgn belajar 1 by 1...(siv pon ok kot,sbb die pon dah lame men aku rase..hehe..tol tak siv??aku pon x sure..aku x berksempatan nak mintak die ajar tros dah kene balik auckland.damn.)

pandangan seterusnya..main gitar ni bukan macam beljar main congkak.arini kau belajar trus dapat.tak..bukan sng beb..mmg mule2 smgt ko nak belajar tuh gile melimpah ruah.tp bile ko dah try pegang gitar tuh sendiri..kau tau lah betapa susah nye kau nak handle both of ur hand..1 nak jage coding 1 nak jage strum.kalau strum dah power..insyaAllah boleh nye ko nak angkat lagu yg sng2 dulu..hehe

pesanan dr otai2 kat aku dulu..hari2 kau mesti kene practice..mesti pgg gitar hari2...kasi jari kau bengkak practice baru dpt rase cmne susah nak power..kalau setakat sakit sikit jari kau dah berhnti..xde lah tu kan.sbb bukan sng.n aku akui..aku hampir give up dr belajar gitar..dan aku x practice hari2 sbb aku busy.

aku belajar main pon sbb aku nak busykan diri aku.nak crik sumtin yg aku minat utk luoekan maslah n kesediahn yg melanda aku suatu ketika dulu.haha.ayt x leh blah.so aku x consistent belatih..sbb xde mase...igt rtuh balik nak main betul2..tp dah kene balik auckland..huh.

so,sekarang aku dah sebulan lebih tak practice melainkan aku pegang kejap2 je gitar mase cuti rtuh...aku pon xtau cmne sbb skang pon dah busy..huhu...

nak tanye akuu..aku mmg tabik org yg power men gitar.sbb susah dowh nak master..hahaha...sakit kot jari2..stakat neh aku baru pandai main perenggan pertama lagu manbai-kau ilham ku.

bile kau dah rse ko nak angkat 1 lgu..crik yg sng2...bia kau rse enjoy sikit ko dpt men lagu..ni pesanan org yg dah lame men lah.bukan pesanan aku.haha..

so all the best for u ok..=)

ViLdA FiDa said...

wowooooo..nk kalahkan yuna ke???

kawie2020 said...

haah.. betul pandangan lumut tuh.. nak belajr mesti bersungguh2 taw.. jgn hangat2 taik ayam.. nanti rugi kalau dh beli gitar tuh...

GhOsToNe said...

uiks...

sy jg brminat nk maen guitar..
tp x mo spend duet cz duet skunk byk nak pakai..

lgpn nak bljo dlu..

nnti keje baru mau blajo maen..hehehe..

n@m@n said...

gitar kapok 80 je...skang boleh belajar melalui internet je..hoho

shakinah said...

wohoo!
panjang gila komen lumut.
buat entry ape weh??
haha.
wani, kat kedai gitar kapok rm80 dah leh dapat dah.
:)
leh bljr thru utube.



baru pasan ape aku tulis ni same ngn org atas tulis.haha

Boneka tak sakit said...

xbest kut main guitar! :P ko beli nanti tak belajar mesti rasa hampeh!

tapi still boleh bergaya sambil tangkap pic hahaha

Mohd Hazri said...

Untuk membuatkan ko jeles, masa aku keja SenHeng dulu. Aku dapat hadiah berupa sebuah gitar akustik keluaran yamaha dalam cabuatn bertuah. tapi aku yang memang tangan bangku ni, tak penah pegang gitar tu. tuning pun aku fail. masih belajar..

miEz haNeM said...

nak blaja ke sayanG??

.siv. said...

(siv pon ok kot,sbb die pon dah lame men aku rase..hehe..tol tak siv??aku pon x sure..aku x berksempatan nak mintak die ajar tros dah kene balik auckland.damn.)

neh dari lumut.

bile pulak gua pandai main gitar?
setakat bergaye dgn gitar gua tau la.
ekekekeke

pisey said...

nak jugak!
ah.
siv hebat tu.
betul.
aku sokong lumut.

haha.

.siv. said...

lu nak kene belasah ke pisey?

avid gunner said...

fyi, gitar bwh rm100 mmg ada...jenama kapok...gitar ni best tp aku x recommend kat beginner sebab talinya keras dan sakit untuk tangan2 lembut kaum hawa....keh3...

aku main kapok pun kemain sakit lagi tangan...

Husna Hadzarami said...

hehe..
terklik your blog dari avid gunner punya page.
cool la girl pandai main gitar :)
bestnya ada masa nak belajar.
kita ni life hectic gila.
*sigh*

cantik layout awk! :)

{lumut} said...

ah siv z nak ngaku.blah lah.kan pisey kan.die power...