Yang Sayang Aku

Friday, January 22, 2010

Perlu Ke Aku Percaya Ni?

pagi tadi syok aku main MukaBuku,
k810i aku berdendang lagu
'Jay Sean ft Lil Wayne - Down'.

A : aku
B : seorang perempuan

A : hello.
B : hello. boleh saya bercakap dengan Ainul Syazwani bt Azizan?
A : ye, saya.
B : saya dari Kementerian Pengajian Tinggi.
A : ye, kenapa?
B : cik tengah bekerja ke sekarang?
A : saya masih belajar.
B : sambung degree ke?
A: saya sem last diploma. kenapa ye?
B : oh, tak boleh bekerja lagi la ye?
A : ???
B : kami ingin menawarkan peluang kerja di Multimedia Super Corridor.
A : eh, ye ke ni?
B : iye.bila cik graduate?
A : saya habis final exam saya bulan 2 ni.
B : oh, dah tak lama la ye.
boleh bagi email?
kalau ada job offer di MSC, kami akan hantar info kat email cik.
A : ok. enulwanie@yahoo.com.
gmail pun guna id yang sama.
B : terima kasih ye cik Ainul.
A : sama-sama.


memang aku terkejut sangat-sangat.
rezeki hari Jumaat ke?

terus aku call Umi, Abang Yo dan Along.

Umi cakap,
apa-apa pun aku mesti kena sambung degree tahun ni.
at least, buat part time.

Abang Yo pula,
ikut kata hati aku.

Along suggest aku grab je kalau ada tawaran kerja.
at least ada pengalaman.
then, aku beritahu yang Umi nak aku sambung degree.
dia pun suruh aku buat part time.

yang penting, ada HITAM PUTIH.
betul juga.
aku lupa tanya tentang itu pada saudari tu tadi.





aku nak tanya kalian pula,
haruskah aku percaya dengan panggilan telefon pagi tadi?
aku dah jadi was-was.


tolonglah bagi cadangan.
buntu ni!





Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

21 comments:

shazruls said...

pos aper...cmna diorg leh call,ada apply ker sblum ni?

fya zainal said...

terpulang^^
lau nak cari pengalaman dlu
baru degree pun bagus

1)ikut kata mak selalunya bagus
2)tanya hati^^

apapun...whoaaaa congrate^^

Msz Equinox said...

salam..
kalau u ade register dlm mane2 jobs agencies,seekers..kire btol la tuh..
tapi, ape pun just tunggu offer letter thru email...

p/s: kdg2 diorang nak promote internship programme..

~~silent reader..

enuLwanie said...

abg shazruls : tak pernah apply untuk mana2 job pun.cuma bru terlintas nk beli no pin untuk UPU.nk smbung degree.

fya : thanx a lot sbb selalu bg support kat sy.. terharu... ;)

fya zainal said...

enul~huhuhuhu sebab sy suka bc ceta awak^^

enuLwanie said...

msz equinox : mungkin juga la tu.sy ada isi borang utk kursus kemahiran progresif under kementerian sumber manusia.tp xpernah hadir.

p/s : xsangka i ada silent reader..huhuhu.thanx for dropping by here.. :)

enuLwanie said...

fya : hehehe..yeke?rsnya cite sy x best mcm cite org lain.xreti karang ayat.

shazruls said...

klu nk try keja jugak ..kn wt siasatan sket samada company turr wujud ker dk...satu g klu dia suh bank in duit apa2 ka baik tak yah

enuLwanie said...

abg shazruls : ok, nnt pape hal, wanie rujuk abg dulu ye..lupa nk ckp,wanie suh akak kwn wanie siasat no phone tu dari pihak yg betul ke x..

.siv. said...

err..
sebenarnye aku la yg call td.
:D



try buat keputusan sendiri
ouh.
;p

enuLwanie said...

siv : patut la suara sengal..
hahahaha..
aku nk tanya pendapat org dulu, bru aku decide.lgpun, aku xbiasa dgn alam pekerjaan sebenar..

cik CumeY said...

hehehe

for me yang dah ader experience..amik lah..

degree bole buat part time..insyaallah dear :)

enuLwanie said...

cc : thanx cc..ai menerima cadangan awek tuan ai ni.miawww.. ;)

jen - jen punye cite said...

ni cerita sebenarnya..

sebenarnya cik enul kene panggilan hangit..tp...sebuelum die keluarkan

"anda terkena panggilan hangit....."

kredit dah xde...

so..jgn percaya.

avid gunner said...

amik je...what's the worst could happen?

Wanie-san said...

klu btl rezeki la 2..tp mcm pelik jugak pon ade coz wanie ckp xpenah isi mane2 borang keje...emmmm

enuLwanie said...

jen : kredit la plak ye encik jen.dia pakai no ofis. tp mungkin gak kn company dia xbayar bil.

avid gunner : mungkin akan dipertimabangkan gak la..nyway, thanx for ur support.

wanie-san : dah lama xnmpk byg kt sini.tp mungkin betul gk sbb dia kn kementerian pengajian tinggi.mst dia tau pelajar2 di m'sia di mana2 ipt.ya idak?

Anonymous said...

g kat jabatan pengangkutan jalan (JPJ) utk brurusan.

enuLwanie said...

anon : pandai anon wat lawak pagi2 ni.. ;)

shax said...

better grab the chance now lah enul.
^^
now or never

enuLwanie said...

thanx ye shax for ur support.
tp harus tgk kondisi keje tu cmne plak. ;)