Yang Sayang Aku

Tuesday, January 12, 2010

Semalam Yang Hangat.

semalam memang hari yang hangat bagi aku.
dapat keluar lepak-lepak dengan teman-teman.

pagi-pagi lagi,
aku, Tqa dan Suhaila ke Cocoa Boutique di Tourism Centre
untuk beli coklat Malaysia untuk final project kami.

lepas tu,
Tqa bercadang nak cari makanan kat EL, arnab yang baru dibelanya.
alang-alang, boleh aku cari awek untuk Kachak.
kami decide nak ke Pets Wonderland di Midvalley.


lalu kami balik kolej,
ajak Syuhada dan Busyra sekali.

selesai memborong di Pets Wonderland.


inilah kekasih baru aku.
Anggun namanya.

happy-nya aku bila membayangkan
Anggun main kejar-kejar dengan Kachak.

tapi agak sedih bila pekerja Pets Wonderland
careless ambil Anggun dari akuarium untuk masuk dalam besen.
Anggun jatuh setinggi 150 meter!


aku beli mini akuarium untuk Anggun dan Kachak.
siap ada pokok-pokok untuk mereka berdua
main sorok-sorok!
aku juga beli net dan anti-clorine.
tak sabar nak tunggu Anggun bertelur!


inilah Kachak!
warnanya lagi menyerlah dari Anggun.


ini pula Anggun!
dia lagi agresif dari Kachak.




malamnya,
kami ramai-ramai makan di Restoran Kapal di Kampung Baru.
kali ni,
'Affan join kami.


ada budak menyanyi sambil main gitar
untuk entertain pelanggan.
aku jadi cair bila lelaki menyanyi sambil main gitar.
dah la dia menyanyi lagu-lagu yang aku minat.

syoknya kalau dapat pakwe macam tu.
romantik!

bergambar dulu sebelum makan.
masa ni,
makanan aku je yang belum sampai.


dah nasib aku agaknya.
pergi makan kat mana-mana pun,
mesti makanan aku yang paling lambat sampai!
nasib baik aku ni penyabar.


akhirnya,
makanan yang ditunggu telah sampai.
Macaroni And Beef Ball.

sedap dan cepat kenyang
sebab ada banyak cheese.

aku nak suggest tempat ni kat kalian.
air buah dalam gelas besar
tapi harganya hanya RM2.50.

memang berbaloi-baloi datang makan kat sini!


Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

21 comments:

sI tEDI said...

cantik aquarium!

ZuR said...

i'm happy for u, for kachak & anggun toO..study rerajin k=)

fya zainal said...

eikkk cumilnya anggun dan kachak^^
dulu aku bela hamster capuchi^^
smlm pown aku pegi mid v juga~~~hahahha^^
dan terpesona tgk hamster lg~

ViLdA FiDa said...

comelnya ikan ko tu..

blues tuk aku said...

2 je..along satu aquarium besar tau..haha..siap ikan dbkl lg...jeles ar tu...

GhOsToNe said...

beshnyew wek..

suare say besh plus sedap..

tp x pndai maen gitar.

so memg kne reject lew awal2..

hehehe...

ape2 pn jg leklok anak2 awak!

hahaha...

Noorlaila Mohamed Nor said...

wahhh rajennya bela ikan!

shazruls said...

project wat cokelat ka..apa kena mengena ngan multimedia...owh ataupun wat project sambil makan cokelat..hehehe

our stori mori *_* said...

saza : wow anggun.nice~~~

enuLwanie said...

si tedi : mekaseh..

zur : i'm happy for u too..

fya : ye ke?kwn pun berminat dgn hamster.comel2 je..

vilda : setengah jam cari 'anggun' baru jumpa.hahahhaha

along : hek eleh..org bru nk start bela la.nnt org bela ikan jaws plak psni..

ghostone : alalala..sape kate sy trus reject?suara sedap pun sy suka..auwwww...

noorlaila : abg sy yg bg semangat ni..hehehe..

abg shazruls : wanie wt portal ttg coklat m'sia.kena amik byk2 gmbr coklat m'sia.tp, pstu kitorg mkn la.

saza : sedap x nama tu?

cengkerangcipot said...

wahh3..
syo gile hari2 korg..
mentang2 xde LI kn..
hohoho

enuLwanie said...

ciput : syok?ko xbaca yg mula2 tu.kena gi sane sini.snap gmbr utk letak kt portal...

akaqkaypoo said...

setakat jaws tu pe heran...along br survey tmpt nk bela paus lak...haha

enuLwanie said...

along :aii, tukar id plak?akaqkaypoo!hahahahahaha..stkt bela ank ikan paus wt pe?wanie siap wt tukun untuk mak ikan paus!

akaqkaypoo said...

gempak ckit...layannnzzz

panggiL guA siv. said...

ko mid?
kitorg pon smlm.
agagaga


cepatnye anggun nak bertelur.
biar la diorg berdua2 dulu.
ekekeke

enuLwanie said...

along : zazzzz..

siv : ah, ko! gi mid x ajak!

Cik Cookie said...

ikan CC mati lemas

enuLwanie said...

cc : bangang betul ikan cc!ikan cc ikan sardin dlm tin ek?

our stori mori *_* said...

saza kate ; sedap2.ikan tu sedap tak dimakan?ahha

enuLwanie said...

saza : wt lekat celah gg boleh la..