Yang Sayang Aku

Tuesday, February 2, 2010

Weekend At Penang - Part Two

PENANG, HERE I COME!

hari yang sungguh menyeronokkan
walaupun sedikit penat dan perut penuh dengan makanan.


10.00 am :
ke Batu Ferringhi.
jalan-jalan di sekitar pantai.

"ini abang saya. dia buncet!"




11.00 am :
ke Taman Rama-Rama.
tak masuk dalam.
snap gambar dari luar saja.

besarnya kumbang.

"hai, kumbang. saya bunga.
bila kita boleh couple?"



12.00 pm :
ke rumah Ayah Su di Balik Pulau.
ikut jalan lama yang penuh bengkang-bengkok.
agak pening sebab aku duduk seat belakang sekali
dalam Naza Citra Ayah Da.

sampai di rumah Ayah Su,
Ayah Long dan Ayah Ngah pun ada.
Che Su, isteri Ayah Su pergi kerja.

aku sebagai satu-satunya anak dara yang besar,
kena buat air.
sedap ke tak, hentam saja!


3.00 pm :
ke rumah Ayah Ngah di Kepala Batas.
sampai di sana, Che Ngah tengah sibuk memasak untuk kami.
makanan Che Ngah memang sedap.
kalah kedai makan kat Kampung Baru.
dia masak Ikan Siakap Tiga Rasa dan Telur Bungkus
untuk kami.
lepas tu,
ada lagi makan-makan.
keropok keping dengan air teh o suam.
memang makanan tak pernah putus kat rumah Ayah Ngah ni.


7.00 pm :
tunggu Ayah Long datang.
tapi last-last,
Ayah Long tetap tak datang.


10.00 pm :
bertolak balik Sungai Nibung,
rumah Ayah Da.
sebab kereta Abang Yo tinggal kat sana.

balik sana naik feri
sebab Kak Fifie teringin nak naik.




12.00 am :
bertolak balik KL.
aku terus tertidur dalam kereta sebab penat.

sebelum ni,
aku tak suka tidur time Abang Yo drive.
bukan takut.
tapi excited dengan cara Abang Yo drive.
laju tapi berhemah!


4.00 am :
sampai di Taman Midah, Cheras.
rumah Abang Yo.




ada entry khas bersama blogger kesayangan aku.


Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

6 comments:

Amieynna Amin said...

best nye g penang..
next week saya ke penang gak..

shazruls said...

gmabaq mkn char koay teow takda pun

enuLwanie said...

amieyna : bgus2. pakat mai penang no!

abg shazruls : sat la abg.kite wt special edition.

Boneka tak sakit said...

penang baby! heheh Syok betol2 aku sokong penang memang best!

pelik asal takde pic kat batu feringgi padahl tu paling menarik kutt

-li.zue- said...

wah2.. berbahagia nya beliau! HEHE
ni yang dengki gaban ni.

waaa.maw jalan2 juga.
erk..tapi fulus xde. ahaha

enuLwanie said...

boneka : ada pic kat batu feringghi tp x msukkan.x cantek!

li.zue : xpe, kumpul duit. gi penang lame2 bru enjoy!