Yang Sayang Aku

Wednesday, February 17, 2010

Kena Edit Balik Resume.

sekarang,
aku tengah buat resume.
ex-lecturer offer aku job kat company dia.

tadi, aku dah send resume kat dia
via email.

tapi,
agak sadis bila dia suruh
edit balik resume aku.
aku buat resume tu based on
sample resume kat jobstreet.com.

malu pun ada.
tapi lagi malu kalau bos dia tengok resume aku
yang 'caca marba'.

so,
aku kena edit balik resume aku.
kena selongkar balik gambar passport aku
dalam simpanan laptop.

kalian doakan lah aku dapat job ni.
aku tak kisah gaji dia berapa pun.
yang penting,
pengalaman yang bakal aku tempuhi.

terima kasih Encik Shahrul Faiz
kerana bagi saya peluang bekerja
di company encik.


boleh tak
gambar ni ganti
gambar passport aku?


Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

15 comments:

Farid Fernandez said...

boleh jer :)

akaqkaypoo said...

sekeh nok..ader ke pic tu wt antar resume..wt la proper cikit...iskh3..klu cmtu nmpk sgt la kite ni xbersungguh n org tu lh judge kite ni suka wt keje ala kadar jer...do it proper sis!!!!!..

fya zainal said...

boleh aja guna gambar tu

-li.zue- said...

guna..jangan tak guna pic tu! ahaha

all da best! =]

shazruls said...

gambar itu xberapa formal untuk dikaitkan ngan resume anda..anyhow kn kira gak berapa diorang offer utk anda..karang nyesal lak

enuLwanie said...

farid : hehehe ;)

along : ala, wanie dh ckp kt lecturer.wanie xde gmbr passport.dia kate, ok je.

fya : blh ek? ;)

li.zue : thanx for da wish! ;)

shazruls : bkn ke klu fresh graduate xleh berkira sgt dgn gaji yg dia offer.sbb kite xde pengalaman.

ZuR said...

kalo kite nak apply job,plz be proper..dgq la ckp kami ni..huhu
at least dia nampak kite komited..ok??

enuLwanie said...

zur : ala, kn dh kena mrh dgn kak yam.ok, gmbr tu main2 je la.

aNiSa hANg tUaH said...

pape pon
gud luck!

Mieza vs Rory said...

hahaha..sesuwei sgt...berebut2 compny nk mik kje...

ASaDa RyutaRo said...

woOOo... GUD LUCK!!
semoga dapat keje tu ea.. hehe :)

Atan Athen said...

boleh jer gamba tu wat ganti gamba passport....mmg confirm dpt keje la....hahahaha

enuLwanie said...

anisa : mekaseh ye syg.. muah! :)

mieza : mane ada berebut. bru satu company.hehehhe..

asada : harap2 cmtu la, awk!

atan : confirm dpt keje ek?hahahahhahaha..perli la tu.naga sakti!

hisham said...

enul...nnti dtg majlis kwin i ok....

enuLwanie said...

hisham : bila bro? serius ke ni?