Yang Sayang Aku

Thursday, February 18, 2010

Ada Apa Pada Mereka?

AMARAN :
ENTRI INI SANGAT PANJANG !!!

inilah wajah-wajah yang telah
mewarnai dunia aku di Multimedia College.


aku mula mengenali mereka pada
12 September 2007.


mula-mula,
aku agak kekok untuk
bersama mereka.
kerana bilik aku terletak berlainan blok dengan mereka.

aku banyak buat hal sendiri.
makan seorang diri.
jalan-jalan seorang diri.
malah, keadaan aku makin teruk lepas putus cinta dengan
seorang jejaka dari Perak.
makin menjauhkan diri dari mereka.


semester kedua,
aku mula menyewa rumah
di Pangsapuri Bukit Baru di Jalan Keramat Hujung
bersama Busyra, Syuhada dan
teman-teman dari course Management,
Filzah dan Hasanah.

sempat menghabiskan masa bersama
sebelum keluar dari rumah sewa
kerana konflik dengan tuan rumah.

ini ketika presentation Cosplay
untuk subject Graphic Design.


semakin lama
keakraban itu semakin terbina.
kami seperti adik-beradik.
bila seorang sakit,
semua merasai kesakitan itu.

ini ketika Syuhada mendapat wang biasiswa
Yayasan Telekom Malaysia.
dia belanja kami makan di Suraya Tomyam di Kampung Baru.


kami mula menjadi EXCO MPP.
boleh dikatakan satu kelas jadi ahli MPP.
begitulah keakraban kami.

ini pula ketika kami camping di Chamang, Pahang
untuk melengkapkan latihan kesatria.



APA YANG BEST TENTANG MEREKA....?

setiap hari lahir pasti disambut.
cuma ada yang sambut cepat,
ada yang sambut lambat!



minuman di kala berjaga malam
waktu revision untuk exam week.


MEREKA SANGAT SUKA BERFOTOGEDIK!

bersiap sedia untuk menghadapi exam.
toyol sentiasa di sisi.

dalam dewan exam pun sempat senyum!

lepas exam,dah tak peduli tentang paper tadi.
yang penting, snap gambar banyak-banyak!

lepas keluar toilet pun nak berfotogedik!

terbuktilah ke'fotogedik'an mereka!

ni masa beraya di rumah 'Affan
di Seksyen 6, Wangsa Maju.


insan yang aku paling sayang!
Kak Ema.

bersama Cik Fazilah(lecturer luar) masa
last class for Web Mastering subject.



aku mula merindui seorang demi seorang
antara mereka.

ketika ini,
aku bersendirian setelah ditinggalkan roomate.

aku merindui detik-detik ketika
kita mula-mula bersama di semester 1.
masa tu, aku masih segan-segan.
kalian pula fikir aku ni sombong!

baju aku pun masa tu macam budak kampung.
tak pandai matching baju dengan tudung.
itulah yang kalian ingat sampai sekarang!

kalian,
andai kata
kita tak dapat berjumpa lagi selepas ini,
maafkan segala keterlanjuran aku selama ini.

aku tak pandai mengatur bicara.
tapi, cukuplah blog ini menjadi bicaranya.

kalian tetap dalam ingatanku.


DMT September '07.
12 September 2007 - 12 Februari 2010.


Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

28 comments:

Farid Fernandez said...

baru nak baca dah terlelap!

Farid Fernandez said...

kecewa betul la!

Farid Fernandez said...

maafkan saya!!!

Farid Fernandez said...

apa-apa pun!!!!

Farid Fernandez said...

kim salam pada yang single sahaja!!!!!

Farid Fernandez said...

maaff!!!!


dah terikut frado!!!!!!!!!!!!!!!

Farid Fernandez said...

bye!!!!!!!!

aNiSa hANg tUaH said...

waaa!!
panjangnyee

wanie.
maap pasal lagu tu
nisa
tak tau
hmm
td dah menggodeh
:((

maap

enuLwanie said...

farid : terkejut bila buka2 dpt komen byk. rupanya spam dr anda! bls dendam nmpk!!

anisa : dh ok kot.kena pndai cari lagu kot. hehehehehe...

Frodo Baggins said...

farid ko gembira nampaknya ...

shu shu shu ...
nantikan kunjungan balas
tamu tak diundang


kah3x

>>___<<

Frodo Baggins said...

farid ko gembira nampaknya ...

shu shu shu ...
nantikan kunjungan balas
tamu tak diundang


kah3x

>>___<<

enuLwanie said...

frodo : ni sengaja ke x sengaja komen smpai dua?ke dh gila komen!hahahahahahahhha

Frodo Baggins said...

farid ko gembira nampaknya ...

shu shu shu ...
nantikan kunjungan balas
tamu tak diundang


kah3x

>>___<<

Frodo Baggins said...

hahahhaha wa x sengaja ...
wa x keji
tenet wa durjana ...


>>___<<

enuLwanie said...

frodo : pndai lak tenet lu wt hal ms lu dtg blog wa.xpe...wa fhm!

Nur Syuhada said...

How should I continue breathing...

Anonymous said...

hye kak wanie,
tak sempat tegur kat kolej.
sedih.sorry.
tapi ada last day i kat kolej,
tgok u turun dari kereta affan & shu.
u tgok i. cepat2 i pandang tempat lain.hee.takut kntoi!
btw,i'll add ym u nti.

*star*
=))

::Hanya_AruL:: said...

huhu..thank for the post bout us..

really appreciate it.. :P

mirot. said...

saya jeluz dengan persahabatan kalian.
=(

shazruls said...

kena sambung wat degree larr cmni,baru best

enuLwanie said...

syuhada : same goes to me..after everything that we do and go together. i'll miss u guys..

star : ni yg geram ni.smpai skrg, xtau sape awk.nape nk jd misteri?

kam : nnt aku wt versi sorang2.

mirot : jgn jeles.sbb kami dalam satu kelas ada 10 org,so mereka saja yg saya ada.

abg shazruls : diorang nk smbung degree.wanie mungkin wt partime klu dpt keje.

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

kenangan terindah bersama kengkawan~

Koyuki said...

akan diingati sampai bila-bila..semestinya

enuLwanie said...

ayu : memang terlalu indah bersam mereka! ;(

koyuki : semestinya.... ;'(

-li.zue- said...

kak.

sedih kot entry ni.

adoooiii.

*bajet cam ada skali je dlm entry,ahaha

teringat member-member.
sambunglah degree!
nnt bley duk jln semarak lagi.=]

enuLwanie said...

li.zue : klu smbung degree, dh x duk semarak la syg.duk kat cyberjaya. ;)

-li.zue- said...

owwhh yeke.jauhlah cmtu.isk3x

enuLwanie said...

li.zue : jom la jumpa minggu ni.