Yang Sayang Aku

Monday, February 22, 2010

Baru Balik.

penat tapi tak mengantuk.
tu yang aku rasa sekarang.

baru balik dari lepak dengan best buddy aku.
mulanya kami plan nak pergi Hentian Putra
untuk beli tiket balik kampung aku.
tapi duit tak cukup.

tapi,
dia teringin nak naik LRT.
aku pun dah lama tak naik LRT.
kami berdua saja nak jalan-jalan
ke Masjid Jamek.
so, naik lah tren dari Kampung Baru.

syok punya syok bergambar,
tak perasan pula terlepas stesen yang ditujui.
tersesat sampai Pasar Seni.
so, turun then patah balik.

nothing to buy.
just walking for nothing.

jalan-jalan ke Sogo.
ada sale 70%!
tapi barangan lelaki.
so, tak excited sangat!

jalan-jalan lagi melihat keindahan malam.
neon-neon di ibu kota.
muda-mudi di ibu kota.

sampai tak perasan
kami dah pun sampai di area Chow Kit.

so, kami decide untuk terus jalan saja
ke stesen LRT Kampung Baru.

lepas tu, lepak-lepak
di Danau Kota.
pun tak beli apa-apa.
cuci mata!

duduk bersembang di restoran mamak berdekatan
sambil tengok firework Chinese New Year
yang dah tamat.
sakit mata bila tengok firework dalam jarak dekat.
terlalu silau!
memang penuh dengan firework.
boleh kata segenap tempat ada firework.

sembang-sembang sampai pukul 4.00 pagi.
makan nasi lemak ayam di Wangsa Maju pula
sambil tengok Thai movie.


sekarang,
pening kepala dengan silau cahaya tadi.
pekak telinga dengan bunyi mercun tadi.

nak rest kejap.
pagi nanti teman-teman ajak ice skating
di Sunway Pyramid.
pergi tapi mungkin tak main kot!
no money, no talk!

just spend time with my friends
for the last time!


jumpa di sana!!!


Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

8 comments:

GhOsToNe said...

ALALALA...
jgn sedeyh2 ok..
biase lew brtemu n brpisah..

et said...

mak aih..jauh nyer berjalan..uuuu..sungguh gagah!

fya zainal said...

amboi jalan sakan

embun d tengah malam said...

rajin tul berjalan..

enuLwanie said...

ghostone : ye la awk. ;)

enuLwanie said...

et : first time berjalan di malam hari di ibu kota.

enuLwanie said...

fya : last lepak dgn cleassmates.

enuLwanie said...

embun d tengah malam : memang suka jalan-jalan.bila nak jalan-jalan dgn sy?