Yang Sayang Aku

Wednesday, February 24, 2010

Hari Terakhirku Di Kolej.

inilah tiket yang aku beli semalam.
lusa malam aku bakal meninggalkan KL
yang penuh dengan pahit manis sejarahnya bagi aku.

sekarang,
hanya menunggu SMS dari Abang Yo
untuk bantu aku angkut barang
keluar dari bumi kolej ini.

teman waktu bosan aku.
tanpanya aku tak boleh hidup.

ini semua barang aku.

semua letak dalam paper bags and goodie bags.

baju yang tak sempat dibasuh.
bukan salahku.
salah mesin basuh yang rosak.
dan duit syiling yang tak cukup.

baju yang hanya tunggu untuk dimasukkan dalam beg.
beg aku dipinjam Emilia tempoh hari
dan masih belum dipulangkan.

Emilia, ada pesanan dari saya,
"PULANGKANNNNN"


dua-dua beg ini penuh dengan baju-baju aku.
kalian rasa banyak ke tak baju aku?

barang-barang mandi.
semuanya dah nak habis.


dan aku masih menunggu panggilan dan SMS
dari father-wanna-be tu!




pukul 3 petang nanti,
ada perjumpaan dengan Puan Mimi Zalina
tentang report yang akan dibukukan.


Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

6 comments:

akaqkaypoo said...

ni br duk kolej dlm msia...klu oversea ni jenuh nk byr tax brg...iskh3

enuLwanie said...

along : sebab tu wanie x belajar obersea.hahahaha.. ;)

enuLwanie said...

along : sebab tu wanie x belajar obersea.hahahaha.. ;)

embun d tengah malam said...

banyaknyer barang

enuLwanie said...

embun : banyak brg berharga untuk ditinggalkan.hehehe

fndrocka said...

jom iklankan blog kau sini http://fndrocka.wordpress.com/konsert-lain/