Yang Sayang Aku

Monday, February 1, 2010

Weekend At Penang - Part One


aku memang terkejut gila bila
Abang Yo tiba-tiba ajak pergi Penang.

aku pun on saja.
dah lama tak jalan-jalan kat Penang.

6.30 pm :
Abang Yo jemput aku di kolej.

10.00 pm :
kami tiba di Penang.
dijemput oleh Che Da di Sungai Nibung.

12.00 am :
makan Nasi Beratur di Jalan Kapitan Keling.
paling famous di Penang,
kata Che Da.

depa sanggup beratur untuk makan.

macam-macam ada!

aku makan nasi dengan lauk sotong dan ayam goreng.

Kak Fifie, aku dan Ayah Da yang cover handsome.

Abang Yo dan Kak Fifie.

Che Da, Che Yah (adik Che Da) dan suaminya.

sepupu aku.
Along Aniq, Deqna dan Baby Lisa.

wajib bergambar sebelum balik.

masjid di sebelah kedai makan.
ada sejarahnya tapi aku lupa.
masa ni, otak aku masih melekat di meja makan.

Kedai Emas Habib Jewel terawal di Malaysia.




2.00 am :
pusing-pusing di sekitar pantai di Penang.
antaranya Padang Kota dan Queensbay.

ini menara yang mempunyai 4 tiang.
tapi dari jauh,
kita hanya lihat seolah-olah ada satu tiang saja.
lupa nama menara ni.

yang aku ingat,
menara ini untuk mengingatkan kita tentang langit biru.
(lebih kurang la!)

ini baru kisah satu malam kami di Penang.
jadual kami keesokannya memang padat.




tunggu entry Weekend At Penang - Part Two.

Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

7 comments:

aNiSa hANg tUaH said...

wa.
bestnye die jalan-jalan

GhOsToNe said...

beshnyew..

nape x ajak sy???

enuLwanie said...

anisa :hehehehe ;)

ghostone : sumenya last minit punye keje!

Wanie-san said...

CNY nnt sy g penang plak...jalan2 ngan family...=]

enuLwanie said...

wanie-san : sy pun nk pi sana ms CNY nnt. ohhh yeahhhhhh

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

nape tak ajak aku skali?

enuLwanie said...

ayu : sume benda wat last minit dowh..nnt aku suggest kite gathering kat penang lak.