Yang Sayang Aku

Sunday, August 1, 2010

Tak Sia-sia Aku Mengidam!

aku dah lama mengidam nak makan Carbonara.
pasta yang sekali nampak macam kuew tiaw!

yang aku tahu Carbonara paling sedap
di KLCC.

selama ni, hanya menumpang makan dari teman-temanku.
maklumla, zaman belajar di kolej dulu
mana mampu nak makan makanan mahal-mahal macam ni.

awal-awal pagi lagi,
aku call semua orang.
ajak keluar.
call budak kolej, sibuk nak prepare konvokesyen 3 Ogos ni.
(sedih mengenangkan pasal konvo ni...)
call budak ofis, tak angkat.
tidur gamaknya!

sedih betul.
tapi mujur la ada juga orang nak temankan aku.
siapa dia?
tunggu sampai hujung entri ni.

aku ingatkan Carbonara ni ada kat Cafe Milano.
puas aku cari kat menu,
tak jumpa pula nama Carbonara.

last-last,
call teman yang pernah makan.
rupa-rupanya,
ada di sebuah kedai western food dekat dengan kedai Subway.

apa lagi,
terus terjah ke sana!

puas hati aku bila makanan ni depan mata aku.
ini makanan aku.
bukan share dengan sesiapa lagi!

saja nak bagi kamu jeles!
zoom dekat-dekat.

nah, licinnnnnn!

tudung ni baru beli semalam di Times Square.
cotton shawl.
dah lama teringin nak pakai.
nampak unik sangat!


inilah peneman aku.
teman lama sejak darjah Enam.
makin cantik!

naik skuter dia membuatkan aku teringin nak pakai skuter.
walaupun selama ni aku tak suka skuter.

aku lebih suka motor bergear.
ah, tak mungkin aku nak pakai skuter!


terima kasih Sella sebab sudi teman aku jalan-jalan.
maaf menyusahkan kamu hanya disebabkan nak duplicate kunci rumah.

KLCC-Jusco Maluri-Leisure Mall.

aku sudah makan Grilled Chicken Burger McDonald's.
'G' for me?
Gampang!


memang sengaja aku ambil gambar candid.
aku suka ke'natural'an wajah seseorang.

Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

4 comments:

YobSumo said...

sedap tak GCB... mak aihhh terliur tgh sepegete hang!

enuLwanie said...

yob : GCB?boleh la klu nk try..tp better prosperity lagi!hahahaha...
tu la..dh la teringin nk mkn carbonara.
sedappppppp

Farid MOFASAD said...

sedap ke?

enuLwanie said...

sedapppppp.
sebab wanie suka cheese.
try la.