Yang Sayang Aku

Wednesday, August 18, 2010

Kenapa Terjadi Hubungan Singkat?

aku dapat tahu berita Roslin Hashim memfailkan penceraian dengan
isteri perkahwinan keduanya pagi tadi dalam Hot FM.
sebulan saja bertahan perkahwinan mereka.

sebelum ni,
perkahwinan pertamanya hanya bertahan selama 12 hari.

jodoh, pertemuan, ajal dan maut semua di tangan Allah.
semua dah tertulis.



ala..ok la tu!
aku couple 2 jam saja.


kamu pernah alami macam aku?
dan kenapa boleh terjadi hubungan yang singkat?
terangkanlah kat aku.



Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

12 comments:

mendatak hijau said...

Ye..jodoh di tangan ALLAH swt...aku couple dh nak 3 kali rasenye and relationship tu xpenah kurang dr setahun but last bf aku adelah dlm 4 tahun tp mmg xde jodoh coz akhirnya die kawen ngan org lain...dasattttt

enuLwanie said...

mentadak : lamanya.....tp tu la kita ni hnya perancang.penentu tu hanya Dia Yang Maha Berkuasa.

Winnie Cik Mastura said...

rasanya kak, kejujuran perlu ada dlm bercinta. sy sendiri pun bertahan sebulan jeh, itupun masuk minggu ke-3 dah mcm2 berlaku. klu 2 jam, huh. tak tahu nak kata apa. tak ikhlas nak bercinta.

shazruls said...

jodoh ditangan Allah

cik GULA-gULA said...

pnh alami..
tapi allah menentukan segalnya

the r[e]ape[R] said...

well... love life ak paling singkat hurm... ade la kot dlm ms 1 mggu... then that guy pggl hubungan ktrg ngn 5 mins love story n spread it out to all of our coursemates... hahaha.... cinta ak plg lama bertahan ade dlm 5 thn... tp ak minta hold hub sbb terlalu lama buat ak tkot nnt trus hlg feel... :p
tp ak pasti dlm sesingkat mana hub yg kite rasai tu kn.. mesti ade manis...

knp hub leh jadi singkat... bg ak senang jerk.. xde keserasian... xde persefahaman xde kepercayaan... tu jerk kot.. :D

Anonymous said...

hubungan cinta neh cam maggi tom yam..klu byk air..tawar lak rase dia..klu kurang lak..masin bebenor lak, maggi pon keras2 je..so, kene la bajet tui2 sukat air dan perisa..klu ade tambhn lain pon orait..janji masyuk gn rase dia..pastu le mkn...!! hahaha..


arul.

enuLwanie said...

winnie : xpe..adik msih muda. comel plak tu.nnt ada la pengganti... ;)

abg shazruls : betul betul betul..tp teringin nk tgk siapa jodoh abg.

akak anim : ye kak..Dia penentu segala-galanya..xsbr nk tgk akak kawin.

the reaper : tu la..klu lama sgt pun, pyh gak.byk dugaan! ;)

arul : bab2 cinta ko mmg expert. tp sape gf ko skrg?

fndrocka said...

2jam..kau ni pesen kapel kat fesbuk ke..kira ikut jam...sejam rm50.
eh.tu bukan kapel..tu langgan..keh3

enuLwanie said...

fndrocka : amboi..aku kwn dgn dia dlu bru kapel. tp nk wt cmne, dh dasar jantan. x ckp dgn sorg pompuan.

the r[e]ape[R] said...

buat pengetahuan cik enul ... sy cik nuraini taw :p jgn pggil sy reaper... mcm death angel la rasenyew... :D

enuLwanie said...

nuraini : oh, ye ke? maaf kan sy. salam perkenalan.