Yang Sayang Aku

Tuesday, August 10, 2010

Berkenalan Dengan Teman Baikku, Kamarul.

kawan baik adalah anugerah tuhan.
kalau beli handphone baru, mesti rasa nak tangkap gambar kawan baik tu.
kalau beli kereta, mesti rasa nak show off kat dia.

ini teman baik aku.
satu-satunya teman baik lelaki ketika di Multimedia College.

masa semester 1,
aku dan dia rapat sekejap.
masa tu, dia jadi kegilaan ramai awek di kolej.
ramai ke?
ada la dalam dua tiga kerat.

masa tu juga,
aku jadi pendengar setia masalahnya dengan girlfriend dia (now ex!).

semester 3 (rasanya..),
motor dia accident dengan kereta MPV di Port Dickson.
akibatnya, sebelah kaki masuk besi.
ngeri aku tengok masa melawat dia di Hospital Seremban.
muka dia pun jadi cengkung.
tak hensem dah!



lepas tu,
kami jadi renggang.
bukan kerana 'kecacatan' dia.
tapi dia sendiri yang menjauhkan diri dari aku.
dia berkawan baik dengan Sethukarasi.
satu-satunya Indian girl dalam kelas kami.







hubungan kami kembali terjalin
selepas aku meminta bantuannya menemani aku ke Plaza Low Yat
untuk membeli charger laptop yang baru untuk
menggantikan charger aku yang rosak.


kebetulan ketika itu kami di semester akhir.
kami kemudiannya selalu dilihat bersama.
stay up di McDonald's untuk buat final project
walaupun kami bukan dalam satu kumpulan.
ke Tasik Titiwangsa untuk menghirup udara segar.
ke Kampung Baru untuk makan chicken chop di HR Steak House.


pernah kami dinner bersama di area Gombak.
kononnya candle light dinner.
tapi lepas tu, hujan turun lebat dan
payung tempat kami makan tu pula bocor.

sampai sekarang,
even aku dan dia dah agak jauh.
dia di Multimedia University.
aku di Kuala Lumpur.
sebulan sekali kami akan tetap berjumpa.

cuma,
sekarang ni aku tengah merajuk dengan dia
sebab dia pergi main ice skating tak ajak aku.
padahal dah plan hari sebelum tu!

video

sila pusingkan monitor PC atau laptop anda 90 darjah.
dan sila 'pause'kan lagu di sidebar kanan.

ni video kenangan aku dengan dia.
lucu!



sebenarnya,
entri ni adalah entri 'balas dendam' sebab fndrocka



Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

3 comments:

fndrocka said...

Tak terkejut pun?

Aku punya entri tu baru perkenalan je..pnjg lg ceritanya.hoho.

fndrocka said...

Apsal takde babak berkenalan pun?

enuLwanie said...

fndrocka : ala...lupa nak wt cite psl perkenalan aku dgn dia.

nnt aku re-post!
hahahaha