Yang Sayang Aku

Saturday, August 28, 2010

Sudah Menghantar Kad 'Raya' Untuk Mereka. Dan Ini Buat Kali Terakhir!

ini kad 'raya' untuk department aku, Affin Bank.

dan ini untuk department Field Visit, Fieza dan Hema.

dan ini antara hadiah yang aku dapat.

apa yang terjadi antara aku dengan mereka?

aku sudah menghantar surat perletakan jawatan.
banyak sebab musabab yang mendorong aku berhenti kerja.

1. 'desakan' Umi yang nak aku kerja di Kota Bharu.
mungkin dia rindukan aku.
asyik suruh aku berhenti kerja.
bila fikir balik, kalau tak dengar cakap orang tua,
boleh jadi anak derhaka aku ni!

2. nak sambung degree hujung tahun ni.
aku sudah register UiTM tapi belum apply mana-mana course lagi.
mungkin juga aku akan apply UPSI.
apa-apa pun, doakan aku berjaya sambung belajar.
kalau tak, aku tak boleh kahwin.
tu syarat Umi!

3. preasure di tempat kerja.
walaupun aku sayangkan teman-teman office aku,
tapi aku tak sanggup bertahan lebih lama lagi.
nak kata aku tak tahan preasure,
masakan aku boleh bertahan sampai 4 bulan
sedangkan target aku untuk bekerja hanya 3 bulan saja.
cukuplah di sini saja dia 'menekan' aku.
hari-hari dimaki dihamun macam aku ni tak ada harga diri.



minggu ni aku datang kerja hanya untuk buat daily report.
tu pun pada petangnya.

pagi-pagi, jadi cikgu mengajar budak baru tentang selok belok kerja.




dapat tawaran kerja di Petaling Jaya.
16 days training.
elaun RM1,000.
patutkah aku pergi?

Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

4 comments:

fndrocka said...

bagus niat nak sambung study tu..tekanannya pun lain dr tekanan bekerja

enuLwanie said...

fndrocka :sbb tu la..jd pelajar lbh menyeronokkan.

in+an Jun$u said...

gi la training tu..mana tau keje tu ok. :)

btw,teruk la bos wanie tu.apsal suke suki je nk maki org?sengal tol la..

kata kila said...

pegiii!!pegii.ekekeke