Yang Sayang Aku

Tuesday, April 12, 2011

Nak Kurus Ingat Joegrimjow.

bila belek balik album gambar masa sekolah,
jadi rindu nak kurus.


 kenapa aku cakap aku rindu?
mana taknya, badan sekarang dah 60++kg.
dah tak boleh nak maintain kurus macam dulu.

kalau dulu, rasa macam nak salahkan Abah
sebab risau sangat badan aku yang sekeping macam papan.
dia bagi aku makan banyak-banyak.
siap belikan Appeton suruh aku gemuk.
tapi bila dah badan macam kayu balak,
dia risau lagi sebab pemakanan tak jaga.
2-3 pinggan nasi sekali makan!


hasilnya, tengoklah ni.

 lengan besar!
perut buncit!
pipi montel!


adui, macam mana nak kurus ni?

lalu terpandanglah oleh aku di blog Joegrimjow tentang sejarah hidup dia
pernah jadi gemuk iaitu sebanyak 87kg.
sekarang, dia dah makin kurus bila mencuba produk Herbalife.
berat badan pun dah susut jadi 75kg.

aku pun jadi jatuh cinta.
eh, bukan kepada Joegrimjow!
tapi kepada produk Herbalife.

aku stalk entri-entri Joegrimjow yang ada info tentang Herbalife.
lagi-lagi, bila Joegrimjow ceritakan tentang FROM AUNTY TO BEAUTY.

aku juga ada tanyakan Joegrimjow tentang masalah aku
dan dia minta aku cuba gunakan produk Herbalife.

"Herbalife ni weight management produk. bukan untuk turunkan berat badan, tapi untuk bagi badan cukup nutrien. Kalau badan lebih berat badan, automatik dia akan turun sebab Herbalife akan repair semua sel-sel badan supaya buat kerja optimum.

sebab tu pengguna Herbalife, selain turun berat badan, banyak masalah kesihatan lain dapat dipulihkan. Joe dulu cepat mengantuk, sekarang dah ok. ada kawan joe sebelum ni lelah, 3 hari lepas tu terus ok. logik sebab high nutrisi - badan semakin sihat" - Joegrimjow, 6 January


aku memang serius berminat.
tapi sampai sekarang tak ada kesempatan dan peluang
untuk mencuba produk tu.


ehem ehem..
kalau Joegrimjow bagi saya RM130 tu saya nak beli produk Herbalife
dan mana tau, saya boleh jadi testimoni seterusnya.




saya pun nak kurus!





Mr BFF geleng kepala dan tutup mata tengok kemontelan aku sekarang!





*entri ni untuk contest Joegrimjow.
**perasan tak ada banyak backlink Joegrimjow termasuk yang baru saya tulis ni.
harap-harap menang sebab saya memang nak kurus atau sekurang-kurangnya turunkan berat badan.







Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

7 comments:

FarhanaDr said...

Wah ayat Joe!! Saya baru mula makan Herbalife ni. Akan terus kuat semangat!! Yeah!!

Untuk cik bayu enulwanie, gud luck yea.. ;)

enuLwanie said...

owh..sebab tu asyik minum 3-4 liter sehari ye..

nanti kita sama2 la kurus ye..

muslimahrempit said...

sekadar nasihat je!
kadang2 mkn produk untuk kurus ni xbrape elok meskipun kesan dia bagus tapi untuk jangka masa panjang kita xtau..
senang kata jaga pemakanan je, bykkan senaman, badan sihat, nyawa xterancam kn..

Sya Isya said...

good luck for the contest. Memang badan kala dah naik susah sikit nak turun semula. Tapi boleh je kot turun. Sya memang kurus, tapi bila badan naik sikit je, Sya banyakkan turun naik tangga (tak gunakan lif di ofis), pastu park kereta jauh-jauh kat shopping compleks. Kira kena exercise lah, and kurangkan makan nasi (bukan tak makan nasi langsung). Jaga makan + exercise, InsyaAllah, boleh kurang berat badan.

Aku Ibu Muda said...

gud luck!

joegrimjow said...

Terima kasih sebab join. Keputusan dah diumumkan. Boleh check kat sini
Nantikan contest dari joegrimjow lagi okeh =)

btol2 nak kurus mmg kena ingat joegrimjow okeh
hihik =)

sha said...

salam,
just nak share ngan you all semua:
saya dah letih ngan produk mengurangkan berat badan..sebut je apa yang saya tak cuba, antaranya:
1.jusmate 5
2.koko colagen
3. Dlitchin (ala yg penyanyi aishah tu)
4. herbal life (bagus sebenarnya tapi mahal sikit dan resultnya lambat)
5. dr. nordin darus formula
6. SD 2 (bagus untuk kulit- nampak gayanya- sebab really kolegen)
7.lasmi (ubat tapi tak de kkm punya cop)...
8. slimming center??????????? ada cuba jugak kat kajang ..tapi tak lah sampai beribu cuma ambik pakej yg paling murah...itupun tak habis pakej tu........
9. pakai premium beautiful..ok jugak..tanpa lambat

bak kata orang asal ada iklan kurangkan berat badan semua saya akan cuba....
HUBBY??????tengok je......dia malas nak cakap....tapi dia bagussss sangat sebab bagi support dari banyak aspek especially RM le...(terima kasih abang sayang)...( nakkan.. bini LAGI cantik ....)

nak di jadikan cerita... saya tertengok kawan saya di FB ...saya jarang tengok FB..ya allah......kurus (berat badn dah kurang...) dan cantik...saya ambik telefon terus call dia, dan tanya pasal dirinya yang totally dah berubah..dia pun menceritakan...
tak puas hati lagi tu..sebab takut kamera 'trik'..so esok janji nak jumpa sebab nak tengok dia in 'real life'....mlm2 buta g jugak dalam kul 11mlm..(biasalah hubby temankan)
memang betul2 kurus...dia turun berat badan dalam 10 kilo..tapi tak nampak 'ha-get' (tak rupa orang sakit pun)..
untuk pengetahuan u all, kawan saya ni sama condition ngan saya suka mencuba produk untuk kurangkan berat badan...

saya??? terus cuba produk ni.....produk ni dijamin dan ianya di luluskan oleh KKM (tu yang bagus)..
harga??? nanti cerita, tapi BERBALOI tau!
perlu berdiet ke???? tak jugak sebab saya makan je apa yg saya suka cuma saya kurangkan kuantitinya sahaja...
perlu minum air ke?????? ye...tulah petua nya....sebab air dapat membantu tuk membuang semua toksin yg ada kat badan kita (lemak yang dah tepu)...saya minum air dalam 3- 4 liter (yang wajib), kalau rajin sikit lebih lagi saya minum 4-5 liter...

so kesimpulannya, saya dah turun berat badan lebih kurang 6 kilo daripada 65kg SEKARANG 59 kilo, dan badan saya nampak kecil...semua baju2 saya yg cantek2, dan tak muat nak pakai especially di pinggang, sekarang dah boleh pakai.....
alhamdulillah......sekarang saya share produk ni ngan kawan2 yang seangkatan ngan saya untuk menurunkan berat badan....

kalau nak tahu lebih lanjut..call saya ye..boleh cerita lebih lanjut..
lupa nak kenalkan diri saya:

INA- 016-2885776

shasha0376@gmail.com