Yang Sayang Aku

Friday, September 18, 2009

shopping lagi!

hari ni shopping lagi.
kali ni dengan nisa dan kawan barunya.
aku sekadar menurut.
parking motor di depan kedai Zon Ria.
berjalan untuk shopping di Mydin sebelah The Store.
bila melalui perhentian bas,
aku terkejut!
bandar ni dah agak berubah
bila bangunan Kota Bharu Trade Centre yang
terkenal dengan pasaraya Giant dan Parkson siap.
siap ada traffic light lagi kat depan bangunan tu!
Kota Bharu dah tak sesesak dulu.
seronok sangat jalan-jalan kat sini.

jalan yang baru dibuka.

perhentian bas yang dulunya sempit dan sesak.

traffic light depan Giant.

GIANT!!!

nisa tengah beratur nak bayar.sempat sengih lagi!

akak-akak dan makcik-makcik dah penat setelah sakan memborong!


balik dari shopping,
tolong umi buat biskut raya.
yang menariknya,
umi nak buat kelainan pada biskut dam mazola.
biasanya resepi dan sukatan bahan semua dalam otak.
kali ni, dia ikut resepi dalam buku.
tambah kacang hancur!
tapi last-last, jadi biskut mazola je
sebab kacang banyak sangat.
biskut jadi rapuh.
terpaksa buat lain kali...

p/s : jangan ikut sangat buku resepi.
bukan semuanya betul!

umi tengah khusyuk buat biskut..
tapi dia perasan gak aku snap gambar!
maafla tak boleh ambil gambar penuh, censored!

bahan-wajib-ada dalam bakul!


untuk hiasan biskut.

biskut yang dah siap dibakar!

Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

2 comments:

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

hahahaha...kb2..weh,da naik ke tempat parking parkson??hehe..jen ade cite psl parkson kat blog..hehe

littlepixie said...

wah best jer...
hehe
:D