Yang Sayang Aku

Tuesday, July 13, 2010

Mahukan Jawapan Kamu Wahai Kaum Adam!

kenapa orang lelaki..
-sukar untuk setia?

-walaupun dia setia,
namun masih ingin punya teman wanita kedua (ataupun erti kata, skandal)?

benarkah orang lelaki..
-walaupun dia punya teman wanita kedua (ataupun erti kata, skandal),
dia masih sayang dan cintakan kekasih hatinya?

-sukar melupakan cinta pertamanya?

aku benar-benar mahukan jawapannya!
(tolong berikan komen anda terutamanya wahai kaum Adam...)


berdasarkan pengalaman hidup aku selama hampir 23 tahun,
terlalu sukar aku jumpa lelaki yang hanya benar-benar setia pada kekasihnya.
mesti ada 'spare'.

kenapa?
kalau wanita boleh setia,
kenapa lelaki tidak?

dah la sekarang ni jumlah lelaki sejati dah makin berkurangan.
maklumla...
banyak yang palsu.
lelaki yang pada asalnya perempuan (pengkid).
ataupun lelaki yang punya nafsu terhadap kaum sendiri (gay).

tadi aku berborak dengan sahabat lelaki aku.
dia cerita tentang girlfriend dan ex girlfriendnya.
dia kata dia dengan girlfriend adakalanya masih rasa tak serasi
walaupun dah hampir setahun hubungan mereka.
berbanding dengan ex girlfriend,
dia lebih bahagia!
walaupun baru saja kenal.

aku paling takut,
bila dah lama menjalinkan hubungan,
tiba-tiba dia cakap, "kita memang tak sehaluan".
atau mungkin "kita bukan dijodohkan bersama".

saat itu,
hanya Allah saja yang Maha Tahu!


seseorang pernah tujukan lagu "Tak Bisa Memilihmu".

Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

8 comments:

Lelaki Ini said...

suke ayat ;last skali!

enuLwanie said...

lelaki ini : ayat yg tujukan lagu tu ke?huhuhu...sedih sgt!

Anonymous said...

huhu..lagu..?
adeh..tergiang2 pula..

hurm, nk kate susah tu aku xtau la..but nk ikutkn perempuan pun lebew kuang je..

xde beza..ade yg nk pun hanya semantra, bila jumpa yg lain, senang je dilupakn.

bila da rindu, dtg kembali.

nk cari yg betul2 setia tu mmg susah, tp klu da ade yg betul2 serius dgn dri anda, hrp hargai la dia.. dri menanti sesuatu yg xpasti..

-Abg Arul Enchem.-

enuLwanie said...

abg arul enchem (ke..?) : insyallah, klu ada yg nk serius dgn aku, aku akan jga dia. tp mslhnya stkt yg aku jumpa, rmai yang otak x betul skrg ni...

wong ah ian said...

owh same la ngan aku..bile break ngan ex aku dulu baru aku stat scandal..mase kapel mang aku setia..walopon skg ni ramai scandal tp aku ttp teringat ex aku yg pegi tnggalkan aku tu..

cinta pertama mang susah untuk dilupa..aish~

so kat sini aku nak bgtaula, lelaki bila setia ko akan rase rimas dgn mereka sbb setia mereka bukan biasa2..

Anonymous said...

for sure la enchem..hurm..
ibu gembira, ayah pun setuju..huhuhu.. :P

-Abg arul Enchem-

enuLwanie said...

ah ian : oh ye ke?x sbr nak rs 'kerimasan' tu..hehehehe....

abg enchem (ke..?) : uwekssss ;p

fndrocka said...

errr...