Yang Sayang Aku

Sunday, July 25, 2010

LENSA BURUK, THE CONTEST.

aku memang pantang nampak contest tentang gambar.
walaupun tak pernah menang,
tapi aku bangga mempertaruhkan gambar yang aku capture sendiri.
aku bukan photographer.
tapi photographolic!


Syarat-syarat penyertaan "Lensa Buruk, The Contest " :

1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia. Tidak mengira umur.
2. Hendaklah mempunyai blog sendiri bagi memudahkan Ti Anne Mohd Yassin untuk menerjah anda.
3. Perkara wajib adalah menjadi FOLLOWER Lensa Buruk. Bukan Follower tidak akan dilayan.
4. Letakkan banner di atas di side bar blog korang dan pastikan ia terlink terus ke http://annemohdyassin.blogspot.com
5. Tema bagi foto pilihan anda adalah bebas, samada mengenai Landskap ataupun Potrait.
6. Hanya satu foto sahaja layak dipertandingkan. Foto hitam putih layak dipertandingkan. Foto yang diedit secara melampau tidak akan dilayan. Ini pertandingan tangkap gambar ye, bukan pertandingan graphic design. =P
7. Pastikan anda menggunakan kamera telefon bimbit di bawah 10 megapixel dan 2 mega pixel 1.3 megapixel ke atas semata-mata bagi memudahkan penilaian. Kamera digital lain adalah dilarang sama sekali.
8. Pastikan tajuk entri anda ialah, "LENSA BURUK, THE CONTEST" . Sertakan Tajuk foto anda, Model telefon bimbit dan lengkapkan slogan di bawah foto yang anda pertandingkan mengikut format berikut :
Tajuk foto : Si Kunang-kunang Malam ( contoh)
Model Telefon Bimbit : Nokia N96 ( contoh )
Slogan : Saya suka blog Lensa Buruk kerana .......

-Kemudian Tagkan kepada 5 orang rakan anda yang berbakat-


9. Sila laporkan terus di ruangan komen entri ini, bersertakan URL entri di blog anda, sekiranya anda telah mengikuti semua langkah-langkah di atas.
10. Ti Anne akan menerjah blog anda dan akan
updatekan setiap penyertaan di dalam entri ini. :) Sehinggalah tarikh tutup penyertaan pada 1 Ogos 2010. :)


ini gambar yang aku pertaruhkan.






kenapa gambar separa lucah adik aku ni yang aku pilih?
kerana aku suka percikan air yang terhasil dan ekspresi mukanya.


Tajuk foto : 'First Time' Mandi Di Sungai Congkak
Model Telefon Bimbit : Sony Ericcson k810i
Slogan : Saya suka blog Lensa Buruk kerana

hanya ada satu blog Lensa Buruk,
satu-satunya blog yang merasakan lensanya buruk dan
Lensa Buruk tak mungkin ada pengganti walau seburuk mana pun lensanya.


5 orang yang aku rasakan berbakat untuk turut join :

Hadiah bagi Pemenang bertuah : RM30.00 akan dibank-inkan terus ke akaun.







"IT'S NOT ABOUT THE CAMERA,
ITS ABOUT HOW YOUR HEART LOOK THROUGH IT "

 -Ti Anne-


Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

2 comments:

ASaDa RyutaRo said...

hOo yeah! gud luck! cam ramai je saingan ni. haha..

enuLwanie said...

asada : ha, tu la pasal..tp just cuba nasib...