Yang Sayang Aku

Wednesday, July 28, 2010

Kantoi, Tak Tahu Tentang DSLR!

bila aku letak gambar aku dengan DSLR di Facebook,
ada orang tanya soalan macam ni.




aku pun tahap beginner lagi.
aku pun tak berapa pandai.
apatah lagi,
aku bukan seorang yang profesional.

tapi betulkan jika aku salah.

kalau brand Nikon,
sesuai untuk motion pictures.
contohnya,  acara sukan.

kalau brand Canon,
sesuai untuk natural pictures.
contohnya, pemandangan tepi pantai.


atau sesiapa yang biasa gunakan DSLR,
tolonglah aku untuk menjawab soalan teman baru aku di Facebook ni.


gaya aku pegang DSLR tu macam pro ke?

Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

6 comments:

Farid MOFASAD said...

ngagagagaga...

kalau nak mek wedding pakai nikon..

kalau suka2.. pakai hanset je. huhuhu

Lelaki Ini said...

sy x tau ape2!
hekhek!

shazruls said...

klu nk tau lebih lanjut sila beli DSLR..bleh dk jawapan turr

si kosong said...

oh..pendapat aku lain..untuk gambar pemandangan lebih sesuai guna nikon...

sb nikon gambar natural..x caya g beli majalah digital camera...dia bg perbandingan gambar dari nikon,canon,sony,samsung dan pentax..

kalau gambar sukan aku lebih prefer guna canon..lebih bagus kot shutter dia..ntah la.

bak kata shazruls,lebih baik beli DSLR tu..

nak lagi senang,pegi kedai kamera ckp kat tuan kedai camni..

"cik,saya ada 2ribu..so keluarkan semua DSLR yg sy boleh beli dengan harga 2ribu"

so try la satu2...lagi senang kan camni..

enuLwanie said...

farid : ha, tu la..aku pakai je hp ni.senang. xde la berat sgt! ;)

shazruls : hehe..wanie pun x penah beli DSLR.nasib baik ada abg punye..

lelaki ini : sy pun! ;)

si kosong : oo..ye ke?patut la kat canon tgk shutter dia smpai brape ratus (kot!).mekaseh byk2 for ur info! ;)

p/s : wanie xpnah beli majalah digital camera.hahahaha..nnt la wanie try beli!

fndrocka said...

dulu aku petik je gitar sekali..berduyun2 org suruh aku ajarkan main gitar..padahal aku baru tahu 2/3 kord