Yang Sayang Aku

Monday, January 24, 2011

Dilema Antara Kereta Dan Motor.

sekarang aku betul-betul dalam dilema.
aku tak tahu kenderaan apa yang patut aku miliki sekarang.

tolong aku buat pilihan.

sama ada kereta.

ataupun motor.
*gambar ni masa aku agak kurus.rindu!*

okay, mari kita listkan kelebihan dan keburukan antara kedua-duanya.

KERETA

kelebihan : 
- berteduh dari hujan dan panas
- boleh bawa ramai orang sekaligus

keburukan :
- minyak petrol
(dari rumah ke tempat kerja tak ada plaza tol, so jimat!)
-terpaksa keluar awal untuk tempuh jam dari Taman Midah ke Masjid Jamek.
-susah nak cari parking

MOTOR

kelebihan :
-cepat sampai ke destinasi
-jimat duit minyak

keburukan :
-menghadapi kemungkinan badan akan terkena sunburn.
-kalau hujan, lencun!
-senang kena curi kalau pencuri motor tahu itu motor perempuan.


pening! pening!!
kalau ada cadangan dari pembaca blog ni, silakan!
aku dah buat survey dari ramai orang.
jawapan masing-masing sama rata.

ada yang suruh beli kereta terus saja.
tak sesuai perempuan naik motor katanya!



p/s : masih belum mampu untuk menunaikan impian untuk
membelikan Umi kereta Toyota Camry.

Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

9 comments:

broFami said...

beli moto je dulu.. senang.. n jgn lupa pakai sweater atau jaket kalau takut sunburn.. hehe

enuLwanie said...

fami : kalau muka aku sunburn, camne?

Lelaki Ini said...

kereta!!!!!
lebih selamat, besh n bagus!
hakhak!!!

kechixx said...

kereta sebab nampak macho..hehehe;)

Azwan Aziz said...

beli kereta la.. boleh dengar radio...hehe

http://1nama1000cerita.blogspot.com/2011/01/lagenda-budak-sirap.html

loLaa_nurafizza said...

klu sy..kete..sbb xpandai bwk moto..hehehe..

The Sharkox said...

kapal terbang is better..haha

cayunk_puyu said...

kalau fikir untuk jangka masa pangjang, better beli kereta..

=)

enuLwanie said...

lelaki ini : kete lebih selamat.tp motor cepat sampai.

kechixx : wah, kalau sy beli kete lepas ni sy akan jadi enul macho.

azwan : hahaha..beli kete sbb nak ada radio. ;)

lolaa : sy xpandai bawa kete.motor sy pandai.tp boleh amik kelas kan..

sharkox : hmmm..mana nak cari tempat mendarat...

cayunk : tu la..pk gak utk jangka masa panjang.tp nak tempuh jammed ari2, sakit gak!