Yang Sayang Aku

Wednesday, March 3, 2010

Aku Nak Diet!



sejak semalam aku berdiet.

katakan TIDAK kepada nasi!

aku berjaya kawal nafsu makan aku.
walaupun adik aku cakap bubur nasi aku masak tu sedap.
walaupun gulai ayam Umi masak nampak menyelerakan.

aku nak kurangkan berat badan aku.
rasa berat semacam saja badan aku.
nak buat kerja pun malas.

biasanya pagi-pagi,
cepat saja buat kerja rumah.
sekarang,
nak pegang penyapu pun rasa berat je.

pagi,
hanya makan 2 biji epal,
sebiji pisang dan sebiji mangga.

petang,
makan biskut Tiger cicah air Indocafe.

dinner,
sebab tak tahan tengok family aku makan,
aku pun meratah udang masak kicap.
habis satu kuali aku makan.

permulaan yang agak ok.
agaknya!

sekadar gambar hiasan.


Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

33 comments:

shazruls said...

kenapa begitu giat berdiet ??

enuLwanie said...

abg shazruls : body makin naik la abg..

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

body naek la comey~

Ieda Al-Habsyi said...

wanie, aku pon nak diet, tapi tgh taip ni pon tengah makan kfc, adehh....T_T camne nih? ;p

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. diet???
uhh...

gud luck la utk diet yg sehat.. kena byk minum air kosong!

enuLwanie said...

ayu : xmauuu..nmpk gendut nnt! hahahaha

ieda : walawehhhh..nak gak!hahahahaha

asada : ok.nnt sy byk minum air kosong.byk tips ni sy dpt!mekaseh...

nursarah said...

huhuhu~ diet cara sihat tau.. kang kalau jatuh sakit susah plak..

enuLwanie said...

nursarah : hehehe..ok! mekaseh mekaseh...

Ieza said...

kena sabar bnyak2..hasilnya pasti berbaloi..

enuLwanie said...

ieza : memang berbaloi-baloi...
hahahahaha

GhOsToNe said...

smga dapat diet!

crazy_labelle said...

minum jusmate

enuLwanie said...

ghostone : ahakss..lama x mengomen di sini ye wakk..anyway,mekaseh..

crazy_labelle : ha, ni yg aku nak beli dr dulu.tp xde bajet la syg.boleh sponsor..?

syaf said...

haha cam ne nk kurus cam ni
ayoo caiyok2...uncel pon nk diet gak

syaf said...

haha cam ne nk kurus cam ni
ayoo caiyok2...uncel pon nk diet gak

embun d tengah malam said...

i juga pernah diet tak makan nasi ampir 5 bulan..makan sayur jer..so try la buat..hahahhaha

enuLwanie said...

syaf : awat nak kurus gak?dh ok kan badan cmtu..

embun d tengah malam : u dulu gemuk ke?u, bg la tips lagi.

maira said...

wanie..tips terbaek dr sayer..

silalah bekerja, CONFIRM badan turun punye..


since kerja, berat aku turun dengan successnyer even mkn xkurang pn..heh

shakinah said...

tabek ah!
aku memang fail bab bab disiplin diet ni.
aku manjakan perut. haha

enuLwanie said...

maira : aku tgh tunggu keje la ni.tp bru smlm anta resume.hehehehe

enuLwanie said...

shax : ko mmg dh slim la syg oiiiii...nak diet wat pe lagi?

Anonymous said...

Arul:Gud luck wani..just slow2..jgn to overdo-it..

lynn-the gudigudigurl said...

jangan tido lambat. tips kurus nih

enuLwanie said...

arul : harus kurus!i wanna prove something to someone.

lynn : eh, ye ke?aduii..smlm pun tdo pukul 3 pagi.

akaqkaypoo said...

malas bukan sbb bdn dh nek tp dh mmg wanie tu pemalas...hahaha

enuLwanie said...

along : ni la kata2 dr seorang akaq yg memang dengki tahap cipan kat adik! org rajin tau.klu x, umah xde la sepah mcm tongkang pecah!!

Nur Syuhada said...

Wanie, nak kena lempang eh? Asal letak lagu sedih hah? Gila aku sorang kat sini. Sedih sedih...... rindu 'Affan T_T

enuLwanie said...

syuhada : sorang kat sini?sila nyatakan kedudukan anda sekarang.lagu ni saya baru suka.tiada kena mengena dgn sesiapa mahupun hidup saya sendiri.

YobSumo said...

teroskan usaha!

enuLwanie said...

yob : hehe..mekaseh atas dorongan anda. ;)

akaqkaypoo said...

lgsg xde jeles..haha..mmg wanie ader umah xbersepah cm tongkang pecah sbb tongkang dh karam terus...hakhakhak...iyo la tu...uish3..anok sapo la 'rajin' sesgt tu....ahaksahakstuiii....

akaqkaypoo said...

lgsg xde jeles..haha..mmg wanie ader umah xbersepah cm tongkang pecah sbb tongkang dh karam terus...hakhakhak...iyo la tu...uish3..anok sapo la 'rajin' sesgt tu....ahaksahakstuiii....

enuLwanie said...

along : memang dengki bedo'oh lalu ni..nok keno geget kat perot ke...?