Yang Sayang Aku

Tuesday, March 30, 2010

Jejaka Idaman Aku.

walaupun aku ni tak cantik,
tapi aku pun mengimpikan lelaki yang
mempunyai ciri-ciri yang aku idamkan.

Ciri Fizikal :

-berdada bidang
ni yang first buat aku cair.
sebab tu,
aku paling minat orang yang main ragbi.

-berkumis
nampak macho!
takde misai.
lagi macho!

-tinggi
tapi janganlah tinggi sangat.
aku di paras bahu dia pun dah cukup.
kalau tinggi sangat,
nampak macam abang-adik.

Ciri Dalaman :

-sukakan haiwan
bagi aku,
seseorang tu akan lebih nampak sifat penyayang
bila dia mempunyai haiwan peliharaan.
contohnya macam kucing.
dari cara dia belai dan sayangkan kucing tu,
kita akan nampak sifat penyayangnya.
senanglah kalau dah punya anak sendiri nanti!

- bertanggungjawab
cara dia ambil berat tentang keluarganya
dan adik beradiknya.
kalau dia ada sifat tu,
tak mustahil dia akan punya rasa itu juga terhadap
bakal isteri dan anak-anaknya.

-romantik
rasa nak buat something special untuk pasangannya.
yang takkan pernah terduga oleh pasangannya.
saying "I LOVE U" through action,
not only in expression!

-pandai ambil hati
dia mesti tahu apa aku suka dan aku tak suka.
pandai buat aku rasa happy dengan dia.

-kelakar
aku sangat mengimpikan kalau lelaki itu
adalah Nabil.
sebab dia memang kelakar.
setiap show yang ada muka dia,
memang aku akan tengok.

-pandai baca Al-Quran
ni yang utama sekali!
kalau tak pandai mengaji,
macam mana dia nak solat.
macam mana dia nak imamkan keluarga kami nanti.



tapi,
kalau dapat yang tak menepati citarasa pun takpe
asalkan dia sayangkan aku dan keluarga aku.
yang penting,
bawa dan pimpinlah aku ke jalan-Nya.


Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

7 comments:

jane said...

waaaaaaaaaa...buat list ke ciri2??
aku ade satu jer...

lulus doa qunut











muahahhahahhaha

Bulan Yang Menggantung Di Langit Osaka said...

1 pun tak dek kat saya. huuhuhhu

-C.Gad!s- said...

err...

ai ader tak ciri2 idaman you tuh?hahah

shakinah said...

aku suka komen 1st tu!
hahaha

shakinah said...
This comment has been removed by the author.
jane said...

mekasih suke komen saya;)

agagagagagagagga

enuLwanie said...

jane : hahaha...itu dlm list gak la..tau ngaji quran,mesti tau doa qunut!

bulan : amboi, pnjgnya name..klu takde dlm list pun, xpe..u syg i?hahaha

c gadis : ala,i prefer nama cikcumey la dear..u selalu ada dlm list i tau.tp klu u chubby, i lg suka.auww!!!

shax : aku pun suka!muahahaha..

jane : ha, suka la tu!