Yang Sayang Aku

Sunday, March 7, 2010

Bersemangat Jawab Soalan Si Kosong.

disebabkan hari Ahad di Kelantan
adalah hari bekerja,
aku duduk berdua saja dengan adik aku.

dan disebabkan kebosanan melampau,
aku jelajah ke merata-rata blog.
yang tak pernah singgah pun
aku singgah pagi tadi.

tapi bukan itu sebenarnya main point
yang aku nak khabarkan.

aku baca blog Si Kosong
sebab dia baru update.

siap ada soalan untuk dijawab!
aku ni memang suka jawab soalan
terutama kalau ada hadiah.

"soalannya adalah :

1- tau lagu FIONA dari 4u2c.?haaa..4u2c penah bt remix tuk lagu FIONA.
dorang gabungkan lagu FIONA ngan satu lagi lagu dorang yang lain.
soalannya,apa tajuk lagu yang digabungkan dengan lagu FIONA tu..

2- dalam citer shin chan,
sape nama budak kelas shin chan yang kaya dan berlagak tu.?

3- apa tajuk lagu ni dan sape yang nyanyi;

Di mana kaca yang berserpihan
Biar aku pijakkan
Di mana taufan yang bertiupan
Biar aku hadapkan

Kerana semua sudah tiada ertinya
Tentang cinta, sudah tiada maknanya
Tentang kita, elok dilupakan semua

Di mana laut yang bergelora
Kan ku redah semua
Di mana letaknya cinta kita
Kan ku pijak semua

klu: ada sorang ahli pompuan dalam band ni.

ini jawapan aku.



nampak tak confidence level aku?
tinggi tak??
tau kenapa?

aku search satu-satu kat Mr.Google.
punya la bersemangat kan?



tapi Si Kosong kata,
jawapan aku salah.



tapi ada bangkangan dari Fhad.
oh, dia pun bersemangat nak jawab.
nak rebut hadiah dengan aku la ni!



akhirnya Si Kosong mengalah.


McD's prosperity burger promotion sampai bila ye?
sempat ke makan minggu depan?

kalau tak sempat,
minta Si Kosong belanja burger Carl's Junior.

jahat kan aku ni?
suka pau duit orang!


Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

14 comments:

mirot. said...

baru tepon mcD semalam. prosperity promotion dah habes dah. hahah

et said...

da abes.baru nak beli tadi.huhu.last2 dpt big mac je.sedey.

chah~ said...

hahaa.. sgt bersemangat.. pau si kosong cukup2 ye.. ahaks.. ;)

enuLwanie said...

mirot : ye ke?siyes??hancur hatikuuuuu.....

et : big mac pun sodap.... ;)

chah : hai chah.miss u..nnt wanie minta kosong belanja chah skali ek?jgn mrh kosong. hikhikhik..

Kim said...

hahahahah. kim ingt enul betul2 tahu jawapan semua tu. rupanya google. ha ha ha. tahniah sbb menang! nk ckit~ :D

enuLwanie said...

kim : hehehehe..yg soalan ttg shin chan tu je enul tau.yg lain, pandai2 la nk hidup.hadiah punye pasal kan..?

GhOsToNe said...

hahaha..
menarik!

enuLwanie said...

ghostone : lg menarik klu dpt hadiah. kan kan??

YobSumo said...

pokai ar kosong pasni.

enuLwanie said...

yobsumo : eh, xbaik ckp cmtu tau.moga murah rezeki dia. eleh, yob jeles la tu..

Aus MeLankoLik said...

owh , maaf .
jgn pau aku..
sbb aku pun nak pau orang ni..
hahahak..

enuLwanie said...

aus : ahakss...ko pun aku nak pau gak!nak pau mkn pau!hehehehe

embun d tengah malam said...

burger utk i skali..hhahaha

enuLwanie said...

embun : ye la.nnt i belanja u plak ye.