Yang Sayang Aku

Tuesday, May 24, 2011

Afiq Sudah Pulang Ke Rumah.

alhamdulillah, Afiq dah discharge dari hospital petang tadi.
aku baru siap-siap nak melawat untuk kedua kalinya,
Kak Fifie call beritahu Afiq dah boleh pulang ke rumah.

doktor dah pun sahkan Afiq sembuh dari sakit.
walaupun bukan sepenuhnya lagi, tapi lebih baik duduk di rumah.
bimbang si montel ni terkena kuman dari pesakit lain.

si montel ni tidur nyenyak masa aku sampai di wad.
sampaikan Ibu dia nak kejutkan untuk tukar lampin,
dia boleh guling-guling tak mahu bangun!
memang nyenyak sangat la ni dia tidur.
Ibu dia tak sampai hati nak kejutkan dia tapi terpaksa juga.
sebab nak tukar lampin dan check out cepat-cepat.

 walaupun HUKM ni belakang rumah saja,
tapi Kak Fifie pilih untuk balik dengan teksi sebab
bimbangkan kesihatan Afiq yang belum pulih sepenuhnya.

 sampai di rumah, Afiq banyak diam.
tak seaktif masa sihatnya.
lalu kami buka semua hadiah mainan yang dia dapat untuk kembalikan keaktifannya.
*padahal aku yang lebih excited!
seronok sebab hadiah yang dia dapat semua mahal-mahal.
siap dengan plastik kedai Toys 'R' Us lagi.
setahu aku, mainan kat situ stok mahal-mahal saja!
beruntung Afiq.
aku mana pernah dapat hadiah mahal-mahal.

yang paling aku suka mainan ni.
siap dengan terowong!
seronok tengok keretapi tu pusing-pusing.
masa kecil-kecil, mana pernah dapat mainan macam ni!



Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

3 comments:

Tasha said...

semangatnya dia~ comel sangat2!
semoga sihat selalu....

Aimi dan Pakcik Hashim said...

ko jeles nampak

enuLwanie said...

tasha : harap dia sentiasa sihat lepas ni..sian tengok dia asyik muntah-muntah..

ahfatt : jeles dowh..mainan stok mahal2.parents dia dh jimat xpyh beli dh mainan utk dia.