Yang Sayang Aku

Thursday, March 31, 2011

Melepak Seharian Bersama Blogger, Cik Bulan.



seharian lepak dengan Cik Bulan.
dia teman sekolah aku di SMK Zainab (1), Kota Bharu.
kami tak pernah study satu kelas.
kami tak pernah bertegur sapa masa di SEMENZA dulu.
tapi alhamdulillah, kami masih diberi peluang untuk bersahabat.

mula-mula dia follow aku kat blog.
aku tak layan sangat. setakat jadi silent reader.
masa tu, dah tak aktif sangat blogging.
blogwalking pun malas!
masa tu follower dia pun tak ramai.
sekarang, bila aku blogwalking ke blog dia,
mak ai!! follower dah beribu.
dia ni guna bomoh ke dukun untuk tarik follower.

semalam, sebab aku tak puas hati, aku tanya dia.
rupanya Cik Bulan pernah buat contest.
dari situ la follower ramai.
aku ni paling la malas nak buat atau join contest.

macam-macam cerita juga kami borak.
dari zaman sekolah sampai zaman sekarang.
dia ajar aku macam mana nak dapat trafik tinggi.
apa itu buffered earning.
sampai pening-pening lalat aku dengar.

pelik juga aku boleh banyak mulut pula semalam.
pok pek pok pek!!
selalunya aku ni pendiam saja. =p

sempat juga snapshoot Cik Bulan.
aku suka wajah dia.
very natural beauty.
tak perlu make over!

apa pun, scroll saja mouse untuk tengok gambar-gambar cun Cik Bulan.

nampak saja aku buka cover lens, dia dah tersimpul malu.
aku acu saja kamera aku ni, terus dia gelak.
malu. auwwww!


masa ni dia geram nak bergambar dengan Mr Blue Man.
mahu tapi malu!


aku bawa dia jalan-jalan di Pavilion
sebab dia kata tak pernah datang ke sini.
setakat snap di luar Pavilion saja.
masa tu dah petang.
takut lewat pula Cik Bulan nak balik UIA nanti.

*nak tengok lebih banyak gambar Cik Bulan, sila klik sini.*




lepas jumpa Cik Bulan,
aku jumpa Miss BFF aku.
bukan apa, kalau dia tahu aku datang Bukit Bintang tapi tak jumpa dia,
mahunya merajuk tak mahu cakap dengan aku.

baju uniform kerja Miss BFF dah macam baju pengawas sekolah.
baju kurung biru dan kain hitam.
orang pandang pelik dan semacam.
pemakaian macam budak sekolah tapi pakai kasut wedges.


Miss BFF nak belanja aku minum Ice Blended di Starbucks Coffee.
tapi aku tak mahu sebab aku dah gian minum Oreo Blog di Cool Blog.
rasa nak minum lagi.
paksa Miss BFF belanja aku Oreo Blog.

 dah dapat, terus lebar senyuman sampai telinga.
serius aku gilakan minuman ni!
kalau aku merajuk, pujuk aku dengan minuman ni pun dah cair.


 ini cerita hari ini.
habis interview di Wisma MPL Jalan Raja Chulan tengahari tadi,
terus ke office Miss BFF untuk lunch sama-sama.
kongsi makan sepinggan nasi goreng ayam.
makan dua orang pun tak habis.
gara-gara aku minta nasi lebih!


Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

3 comments:

Bulan said...

adess.puji2 lebih nie kombang lobang idum i.ahakss
thanks dear for this entry.
hope we can be truereal fren forever.eheee

enuLwanie said...

cik bulan : xde puji cuma menghargai.harap juga persahabatan ni kekal.
kalau dulu kita x diberi peluang menjadi sahabat, biarlah hari ini kita genggam erat tali persahabatan biar x terputus.

fyna said...

nice pic....



jom singgah n follow belog saya...
http://inibelogfyna.blogspot.com/