Yang Sayang Aku

Sunday, May 30, 2010

Tak Siapa Pedulikan Dia.Kesian....

masa keluar 'dating' dengan Abang Yo,
terpandang motor Along
yang lama ditinggalkan.
tak dibawa pulang ke Johor bersama.

tak siapa peduli.
tak siapa ambil kisah.

enjin dah lama tak dipanaskan.
badan dah lama tak dicucikan.

aku mana tahu pasal penjagaan motor ni.
minyak hitam ada ke.
meter ok ke.

teringat pula,
zaman naik motor dengan Along.
dari Shah Alam ke Cheras.
masa tu, Along duduk Seksyen 7.
ulang alik pergi kerja kat Bandar Tasik Permaisuri.

motor ni dari Abah, dapat kat Along.
dia bawa motor since belajar kat UiTM Shah Alam.
dia sayang sangat motor ni.
kira sentimental value la!

Along ni ibarat macam 'minah rempit'.
bawa motor laju.
tapi, berhemah.
tak pernah aku dengar Along accident bawa motor ni.

tapi, sekarang kesian pula.
berdebu.
memang terbiar tak terjaga!

debu kat seat tak payah cakap la.
boleh conteng-conteng lagi.



p/s : rindu Along!

Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

4 comments:

Farid said...

basuh la motor 2

Jantan Keparat said...

pos kpd sy!!!
hehehe...

akaqkaypoo said...

tidaaaakkkkk!!!!
pulangkan.....!!!!
smpi ati xde org tlg tgkkn..huhu
tu la satu2 harta y abah bg kt along...waaaa..
tlg skit ek..bukan minah rempit tp muslimah rempit ek..hahaha

enuLwanie said...

farid : mcm sy ckp, sume org xde ms nk jaga.

jantan : hahaha..kena tanya tuan empunya motor.

along : klu wanie pndai bab2 motor, dh lama wanie wt apa yg patut.