Yang Sayang Aku

Saturday, May 29, 2010

Hari Yang Teruk Tapi Mujurlah Hero Ada.

pernah tak rasa pengalaman
berjalan kaki dari Bukit Bintang ke Maluri?

dalam poket satu sen pun takde.
terpaksa balik Taman Midah jalan kaki.

di tengah-tengah panas terik.
muka dah nak rentung.
peluh kat belakang dah boleh perah.
kaki dah nak cramp.
tangan dah gigil
sebab perut cuma beralaskan 2 gelas teh suam di ofis.

pegang handbag kuat-kuat.
takut kena ragut.
'pegang' diri kuat-kuat.
takut kena rogol.

dalam perjalanan,
asyik fikir apa tajuk sesuai untuk update blog?
3 kali 'draft post' dalam otak.

nak tulis ayat sedih ke ayat pilu?
ke ayat-ayat cinta?
pelik tu!

tapi nasib baik lah,
Hero datang.

biasalah.
Hero takkan muncul awal-awal.
bila Heroin dah betul-betul susah,
barulah Hero tunjuk ke'hero'annya.

thanks Hero.
you cheer up my day.
as usual,
you never let me down.

nasib baik Hero ada.
kalau tak,
tak tahu lah macam mana keadaan Heroin sekarang!



nanti,
Heroin belanja Gourmet Chicken Burger ye?


Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

13 comments:

miNt said...

ak salu berangan ada hero mai bila ak susah.

tapi salunya tadak hero mai.

kalau ada pun lg menyusahkan.


hahahaha..;DD

enuLwanie said...

mint : x selalu nasib kite baik..yg penting, tawakkal je.

ASaDa RyutaRo said...

apa yang teruk hari ni? err..

Jantan Keparat said...

siapakah heromu?

Syuhada said...

Senang je kantoi siapa hero dia. Cuba cek baju yg si hero pakai dgn gambar thumbnail blogpost yg update kat 'Teman-temanku'

Semoga berjaya!

Eh, wanie, miss u much!

enuLwanie said...

asada : la..berjalan kaki d tgh panas dr bukit bintang ke maluri x teruk ye..?hmm..mungkin sy sorang yg x kuat.

jantan keparat : hahaha...syuhada dh pun merungkai misteri hero sy.

syuhada : miss u too la darling..mane doodled pic for me?nak gak!hehehe

Syuhada said...

Haha. As simple as ABC jelah nak teka siapa heronya.
Oh nak jugak ye kartun untuk dia. Nak costume apa? Tiger 'Affan punya.

enuLwanie said...

syuhada : simple la sbb syu dh kenal.haha...kite nk koala boleh x?x pun, panda.

Syuhada said...

Panda boleh, tapi dah ada orang request panda jugak. So buat koala lah ye?

enuLwanie said...

syu : hmm...dh ada org request?koala pun ok la..

Syuhada said...

Tapi kalau nak jugak panda boleh je. Eh dah baca mesej kat f'book? Keep it as our secret ok! 2 org je yg terpilih dapat mesej tu hahaha.

enuLwanie said...

syu : kira i ni antara terbaik la yg terpilih tu..padahal, sebab 2 je yg punya itu kan..

Anonymous said...

uit..~ cam knl je mamat tuh..ehem2..

abg arul kn..?