Yang Sayang Aku

Saturday, May 22, 2010

Azizah Oh Azizah.

lepas ke Al-Rajhi Bank untuk settle masalah nombor pin kad bank,
aku ke klinik gigi berdekatan.
tak tahan dengan gusi yang makin membengkak ni.
aku dah tak boleh nak nganga luas-luas.

lepas mendaftar nama di kaunter,
aku tunggu namaku dipanggil.

masuk pula satu pasangan berbangsa Cina.
mungkin mereka ada appoinment dengan dentist.

kami bertiga menunggu nama kami dipanggil.

"Azizah, Azizah.
sila masuk!"

lelaki di pintu memanggil nama.

tapi nama siapa yang dia panggil?
hanya aku seorang je Melayu kat situ.
takkan perempuan Cina tu nama Azizah?

lepas tu,
lelaki tu pandang aku.

akulah 'Azizah' yang dimaksudkan.

kelakar pula bila difikirkan.
macam Azizah dalam cerita lama, 'Penarik Beca'.

rupanya, budak kaunter tu salah tulis nama Abah aku.
dia tulis nama aku macam ni,
"Ainul Syazwani bt Azizah"


Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

4 comments:

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha... azizah oh azizah..
cmna lak boleh nama ayah salah tulis dia panggil nama ayah nak panggil patient??

klakar lak pekerja yg panggil tu..

enuLwanie said...

tu la..memang kelakar..boleh consider la sbb dia Cina.hahahaha

m-c-C-h-!-k said...

haha.. kelakar btul.. azizah pun azizah lar...

enuLwanie said...

mc chik : hahaha..hai cikgu chik..