Yang Sayang Aku

Sunday, May 9, 2010

Cerita Dah Basi Baru Nak Cerita!

cerita lama yang dah basi
baru aku nak cerita pada kalian.

disebabkan kerinduan pada bumi Shah Alam,
iaitu tempat pertama aku jejakkan kaki
setelah bergelar anak perantau,
aku ajak Abang Yo ke sana.

kami sempat ke ICT di Seksyen 7.
berdekatan dengan tempat rumah sewa aku dan Along dulu.

kami nak lihat panorama alam
yang diterangi lampu yang pelbagai warna dan bentuk.

ramai sangat orang yang datang.

sempat membeli cekak Mickey.

aku suka tengok muka sweet Abang yo ni!

terserempak dengan Ciput.
bersama aweknya merangkap model photoshoot.
tengok, siap bawa tripod.

"Ciput, aku tahu ko baca blog aku.
kalau ada masa,
aku nak belajar snap gambar dengan ko?"


lagi cerita basi.

15hb April lepas,
aku dan Kak Fifie buat little party untuk Abang Yo
di McDonalds Taman Cannought.

untuk die-hard-fan Manchester United!

kad ucapan dari hot-mummy-wannabe.

Abang Yo dapat hadiah kasut Adidas.

yeah, itu kami!


tapi cerita yang ini belum basi.

aku rindu.
aku rindu sungguh pada mata dan wajah ini.
mata yang penuh dengan kelembutan.
wajah yang penuh dengan kasih sayang.

SELAMAT HARI IBU, UMI!!!
moga hidup Umi sentiasa dilimpahi rezeki
dan moga hidup Umi diberkati Allah dan dilimpah dengan Kurnia-Nya.

sayang Umi selalu dan selamanya!


Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

4 comments:

GhOsToNe said...

besh2!

slmat hari ibu jgk..

mau bgtau..
lawa layout!sgt chanteq!

SuFy said...

hihiii..comel2 gmbaq!! epi mothers day yg lepas..hehe

enuLwanie said...

ghostone : mekaseh awk..mmg awk xpenah jemu jenguk blog sy..mekaseh byk2 ye..

sufy : mekaseh gak..slm perkenalan sy hulurkan pd awk..sudi2 kan jd kwn sy.

Nik said...

UUUuu... nice.. :p