Yang Sayang Aku

Tuesday, August 18, 2009

untukmu akak

Kamu seperti hantu
Terus menghantuiku
Ke mana pun tubuhku pergi
Kau terus membayangi aku

Salahku biarkan kamu
Bermain dengan hatiku
Aku tak bisa memusnahkan
Kau dari pikiranku ini

Di dalam keramaian aku masih merasa sepi
Sendiri memikirkan kamu
Kau genggam hatiku
Dan kau tuliskan namamu
Kau tulis namamu

Tubuhku ada di sini
Tetapi tidak jiwaku
Kosong yang hanya kurasakan
Kau telah tinggal di hatiku

~dewa 19~


*tolong postkan entri untuk kak ema*

aku tak tahu apa dalam hati kak ema...
tapi ternyata malam ni....
dia banyak mendiamkan diri dan suruh aku pasang lagu ari lasso-hampa
dan ulang-ulang pasang lagu tu...
dia hanya menitiskan airmata bila dengar lagu tu banyak kali...
malam ni,kitorang ramai-ramai order mcDelivery
tapi kak ema tak sentuh apa pun...
double cheese burger dibiarkan sejuk...
tadi busyra mengusik-ngusik dia tapi laju je air mata dia mengalir...
kenapa akak??
dia cuma cakap malam ni jiwa dia kosong...
macam lagu dewa 19...

pada kak ema :
pe jua perasaan u...
i ada untuk u meluahkannya...
i sedih bila u sedih tau...


~kak ema yang aku sayang~

Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

4 comments:

Khairin Azhan said...

ish3...

emilia sarah said...

cdey dgr lagu hampa..
tp istilah cdey da lame kte buang jauh dlm idop..
huhu..

enuLwanie said...

alalalala emilia...
jgn sedih2 lg ye...

tqa said...

k.ema sedih sebb double cheese burger die xder xtra cheese macam aku . hahahhaa