Yang Sayang Aku

Wednesday, September 15, 2010

Raya Eidulfitri Tahun 2010 - Bahagian Satu

walaupun lambat update,
tapi aku masih mahu berkongsi ceritera raya aku dan keluarga tahun ni.

tahun ni raya tanpa Along dan Abang Long.
tapi diceriakan oleh si montel Afiq atau nama penuhnya,
Muhammad Afiq Al-Fyrdhaus B Mohd Azrul Al-Fhairuoz.

 tema raya tahun ni warna hitam dan purple.

 bermaafan dengan Abah.
agaknya panjang sangat 'ucapan' aku
sampai Abah tanya,
"jampi apa ni kat Abah?"

 bersalaman dengan Umi pula.
kali ni sedikit air mata jatuh sebab
aku beritahu Umi
"maaf sebab tak sempat nak berbuka puasa bersama."

 
 first time bermaafan dengan Kak Fifie di pagi raya.

jangan tanya kenapa aku tak putih macam Umi?
aku lempang laju-laju kejap lagi!
muka Umi macam muka Aznah Hamid.
i like!

ni bukan duit raya yang kami dapat.
tapi kami yang bagi pada adik-adik dan anak buah.

bertambah ceria bila beraya bersama si montel ni.

nampak kontra antara Afiq dengan Cik Ani-nya.

bergambar bersama anak-anak dara dan mak dara.

 alamak, terserlah pula kerendahan aku!
terpaksa mengaku aku yang paling pendek dalam adik-beradik.
Acik (berbaju hijau) yang baru form 1 pun dah lebih tinggi dari aku.

dalam gambar family yang paling atas tu,
aku terpaksa menjengketkan sikit kaki aku.

terserlah lagi kependekan aku!



tunggu ceritera raya yang seterusnya....


Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

3 comments:

in+an Jun$u said...

aiseh..bab2 ketinggian ni sensitip sket.huhu..

ehem..duit rya utk si comel ni takde ke? :p

shazruls said...

hehehe....best kan

enuLwanie said...

intan : dh abis dh duit raya bg kt adik2.huhu..

shazruls : mmg best sgt!