Yang Sayang Aku

Thursday, October 21, 2010

Perancangan Aku Untuk Jangka Masa Pendek Ini.

klik untuk tumbesaran

aku ditanya oleh Mr BFF,
apa perancangan aku dalam jangka masa pendek ni.

boleh tak kalau aku jawab,
nak kahwin?
tapi kahwin bukan kerja mudah.
aku tak nak kahwin setahun dua.
kalau boleh kekal ke akhir hayat dan
bukan setakat ke anak cucu.

yang ini sebetulnya.
sekarang aku ada 2 pilihan.
sama ada teruskan pengajian aku di peringkat degree
ataupun cari peluang pekerjaan.


tak kisah la,
dalam sektor swasta ataupun kerajaan.

 pilihan kerjaya dalam SPA8i.

kalau tak dapat kerja juga,
tahun depan aku akan sambung belajar.

ada satu yang aku tengah risaukan.
aku masih sayangkan bidang IT.
tapi Abah macam beria sangat nak aku sambung degree dalam TeSL.
lari bidang tu!
*siap nak buat pulut kuning dengan rendang kambing lagi kalau dapat!!*

aku ni pandai ke tak, nak mengajar orang?
dah la cakap english pun broken.
budak-budak zaman sekarang bukan macam zaman kita dulu.
kadang-kadang lagi advance dari guru.


cuma, pinta aku dari kamu
yang sudi membaca blog aku ni secara sengaja ataupun tidak,
doakanlah aku ni dimurahkan rezeki.
dan cepat bertemu 'jodoh' pekerjaan yang sesuai.

amin....


p/s :
puas hati ke tak dengan jawapan aku?

Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

8 comments:

Anonymous said...

Alhamdulillah..
buat yg mane mampu dlu la..
ok la tu..Idea yg bernas..

Arul.

MOFASAD said...

kahwin kontrak pun cara gak

Anonymous said...

It is very rare to find people who want to plan for their future.

It may be a simple act but it is a big step.

Good luck with whatever you've planned, may Allah be with you.

Sorry for dropping by.

enuLwanie said...

arul : hehehe..ok kan..gud news! sabtu ni nak gi interview job.tapi area KB je..moga dapat! ;)

mofasad : kawin kontrak??tp siapa yg nak kawin dgn aku ni..?

anon : it's my pleasure!
siapa pun anda, terima kasih atas kesudian utk komen. ya, kerana komen anda begitu berharga.
terima kasih juga kerana mendoakan yg terbaik utk sy.

fya zainal said...

smoga dipermudahkan segala urusan...
amin...
pilih baik2^^

enuLwanie said...

insyallah fya.
mana yg dtg dulu, wanie terus grab je.
takut yg dikejar tak dapat, yg dikendong berciciran plak!

Wanie-san said...

bagi wani sambung degree. if dapat kerja yang stabil y not kerja kan..lagi2 kalau dapat kerja SPA kan..hehe

enuLwanie said...

tu la..same mcm wanie pk. nak sambung degree lebih utama la..

tp skrg ni, peluang utk sambung belum ada. tahun depan kot!