Yang Sayang Aku

Thursday, April 8, 2010

Apa Yang Tak Kena Dengan Aku?

banyak yang aku rasa tak kena dalam hidup aku sekarang.

aku menyesal ke belajar IT?
sampai sekarang, tiada yang nak ambil aku kerja.
pointer pun bukan teruk sangat pun!
betul juga kata Abang Yo semalam.
bahagian kesihatan la senang dapat kerja.

bukannya aku tak pernah memohon
mana-mana institusi pendidikan.
aku dah apply SPA.
tapi tiada feedback dari mereka.
aku dah pergi temuduga terbuka MAHSA.
tapi tempat untuk nursing dah penuh.
IPTA pun aku dah apply.
tapi, keputusan tetap sama.
hampa!

perlu ke aku ambil diploma dalam bidang kesihatan?
Abang Yo kata, ramai juga yang belajar nursing
sebab mereka tiada kerja
dalam bidang yang mereka ambil sebelum ni.

bingung aku memikirkannya!

bila aku tengok Facebook,
ada saja gambar teman-teman yang keluar hang out dengan teman mereka.
aku dah hampir sebulan di KL,
tapi baru semalam aku keluar jalan-jalan.
tu pun, aku paksa Abang Yo teman aku keluar.
kami tengok filem 'Clash Of Titans' di Leisure Mall.
sebenarnya, kesian juga dengan Abang Yo.
baru habis kerja malam.
tak sempat berehat.
kena layan kerenah aku.

tapi kesian tu tak lama.
bengang bila dia beli goggle
untuk mandi di kolam renang di apartment kami.
aku baru saja cakap nak beli muslimah-swimming-suit
sebab jealous dia selalu mandi di swimming pool.
tanpa swimming suit, kami tak boleh mandi.
nanti tak pasal-pasal guards tiup wisel suruh kami naik!

oh ya, aku selalu tertanya-tanya.
mana teman-temanku pergi?
yang selalu buat aku ceria dengan komen-komen kalian.

teman-teman yang lain juga.
teman-teman kolej.
teman-teman bloggers.
kalian merajuk dengan aku ke?
kalian marah dengan aku ke?

maaf.
aku bukan teman yang terbaik untuk kalian.

maaf.
banyak-banyak.




p/s : malas nak tukar colour font.



Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

13 comments:

shakinah said...

kau dah habis belajar eh?
bestnya.
nanti adala rezeki tu
:)

enuLwanie said...

shax : nk tunggu rezeki tu la kena tumpang rezeki org lain dulu.huhuhu...

akaqkaypoo said...

pe wanie igat wanie sorg je ke yg kne cmtu? asik salahkn takdir...
suma tu ketentuan Allah...klu dia dh tetapkn rezki kite dtg bergolek, bergolek la dtgnyer..
rezki ader2 kt mane2 cume blum tuk kite...
yang penting sembahyang jgn tinggal, doa mintak pada Dia, bukan asik mengeluh jer...tah ape tah...

enuLwanie said...

along : mmg wanie xpenah lupa Dia.tp 'jahat' sikit2 tu tetap ada!
nisa kata, Umi kecik ati sbb wanie xnk blk kmpg.
bukan xnk blk, wani nk belajar survive sndiri.
biar rs lapar xmkn berhari2.
klu duk kmpg, still mhrp duit umi.

amaL said...

rileks ler..
ada la rezeki tu nanti.
:)

enuLwanie said...

amal : oh siv ku syg..rindu ko la weh! pape pun, thanx..

Ahmad Firdaus @ Yau said...

mereka hanya akan cari kita bila mereka merasa kehilangan kita...untuk kamu, cuba dengar lagu ni,

hush2 by PCD

and

ordinary people by john legend

miss lolly a.k.a luvfareda said...

terusakan berusaha :)

jgn meemilih kerja sbb rezeki tu ada dimana2 :P

nursarah said...

mesti rasa macam fed up kan. sabar2. hidup ini bukan semuanya seperti yg kita mahu. gambate!

enuLwanie said...

yau : wah.. siap bg lagu lagi..mekaseh byk2!!

miss lolly : tu la..rs dh masanya utk tidak memilih!sy dh jumpa keje kosong..mekaseh!

nursarah : yes.. chaiyokkk!! mekaseh ye cik sarah! ;)

Syuhada said...

Wanie, tak baik kalau rasa menyesal belajar IT. InsyaAllah ada rezeki kat mana2 Wanie. Lagipun Wanie ok apa pointer kan. Don't be sad. I pray for you, dear.

Tahu tak, hari tu tiba2 i cerita kat adik pasal macam mana kita berdua survive kat hostel masa tinggal berdua & takde duit. Kita siap kumpul2 duit, last2 ada RM8 then Wanie belikan nasi putih n ayam goreng, Wanie punya pulak nasi putih dgn telur mata. Hua sedih gila but truth be told, that moment mmg tak dapat dilupakan. Selalu teringat2 and then jadi rindu gila nak macam tu lagi dgn wanie :'(

avid gunner said...

jgn pilih course sbb cakap org...pilih sbb ko mmg betul2 minat...kalo betul2 minat IT, pursue IT...jgn peduli psl peluang pekerjaan gelap la, apa la...

enuLwanie said...

syuhada : jgn la ckp cmtu..sedih tau..kite x kisah mkn pe pun.asalkan kwn kite dpt mkn lg sedap dr kite..
rindu kat syuhada gak!u really make me cry..

avid : mungkin aku xpndai bersabar kot!mengharap keje dtg bergolek tnpa usaha..