Yang Sayang Aku

Thursday, July 30, 2009

biar kita sejiwa...


Pada irama ku berpesan
Lagu ini ditujukan
Padanya yang Tersayang

Kasihku kau pernah dipersia
Lalu kubawa cintaku
Sebagai penawarnya
Biar lukamu masih terasa

Sesaat engkau tidak ku temu
Bulan seakan pilu
Tiada dapat beradu

Begitu jika engkau membisu
Badai jauh dilautan
Tiada ketepian
Sebegitu cintaku padamu

Usahlah cinta dibawa bersama
Ditenggelami mentari di timur
Gelap gelita tiada bercahaya
Ku tiada berdaya

Inginku selalu di sampingmu
Tiap waktu siang melambai malam
Bagaikan senja denyutan cinta kita
Penyambung hadirnya

Akan ku bina istana bahagia
Menjadi lambang kasih berpanjangan
Hentikan airmata pedih kenangan
Yang mencakar perasaan
Mekarlah bunga cinta
Seharum wangi kemboja
Mekarlah bunga cinta
Di taman kita sejiwa

~spring~

siapa kata aku harus berhenti mencari cinta setelah aku dikecewakan
oleh insan bernama lelaki?
aku hanya seorang perempuan yang lemah,
yang inginkan seseorang untuk aku mencintai dirinya
dan dicintai oleh dirinya?
siapalah aku ini untuk menginginkan putera kacak dari istana kayangan
atau pun jejaka dari kaum kerabat istana Brunei...
cukuplah sekadar beliau seorang lelaki biasa yang punya
kasih sayang yang tak ternilai harganya dan
punya cita-cita untuk membahgiakan aku...
aku cukup menyenangi beliau biarpun perkenalan kita baru sehari dua...
terlalu awal untuk menerima cintanya?
tak salahkan jika aku memberi peluang untuk beliau
cuba menyayangi aku...?
apa pun, hanya aku dan beliau yang memahami kisah cinta kami...
kami saling mencintai...
kami saling menyayangi...
kami saling merindui...
pada kalian, doakan kebahagiaan kami...
moga cinta dan kebahagiaan kali ini adalah hanya untuknya...
moga cinta ini cinta terakhirku...
moga cinta ini cinta matiku...

pada beliau..
hanya dikaulah seorang yang aku cinta...
saat dikau nyanyikan 'sejiwa' semalam padaku,
hatiku sayu...
meronta-ronta inginkan kamu di sisiku...
ku harap...
kamu cinta terakhirku!!!

Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

Thursday, July 23, 2009

happy 20th birthday, 'affan G


~lambat update~
21 Julai lepas, genaplah 20 tahun umur classmate aku, 'affan G atau nama panjangnya che muhammad 'affan che abdullah.*panjang kan*

maka kami seperti kebiasaannya akan menyambut hari kelahiran teman-teman kami dengan surprise party yang unik dan cara yang berbeza bersama kek yang meriah.

tapi, kali ni kami buat parti yang agak liar ni *tipu je..* beberapa jam lebih awal.

kali ni, hadiah banyak diberikan oleh si comelnya, si kecik syuhada. macam-macam persiapan si kecik ni buat untuk buah hatinya. beli kek, buat wish cards, macam-macam lagi la.
bersungguh benar si kecik ni!

antara hadiah yang 'affan dapat ialah printed wish cards A3 sized, barangan body shop for men dan 2 tiket wayang ice age 3D. semuanya dari si kecik!

yang lucunya, sebab masing-masing gelabah kononnya nak buat surprise, keadaan jadi agak kecoh dan 'affan akhirnya dapat agak 'majlis' untuknya akan diadakan.

p/s : gelabah lah korang!!! hahahaha....

untuk 'affan : moga panjang umur dan dimurahkan 'rejeki'...maaflah tak wish kat kamu malam tu..tapi, sebenarnya aku la yang nyanyi 'besday song' paling kuat tapi penuh lunak dan merdu!


~nyum nyum cake for besday boy~


Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

Wednesday, July 22, 2009

pernah dengar?


bila aku terbaca satu entri kat http://isuhangat.blogspot.com, aku tergelak sakan sebab rupa-rupanya masih ada perkataan Kelantan yang aku sendiri tak tahu. maklum la aku bukannya 'pure Kelantanese'. aku mula duk Kelantan masa aku darjah 6. sebelum tu, family duk Penang dan mostly,Terengganu.

ingat lagi masa abah buka kedai runcit kat area Melor, ada pakcik datang kat kedai abah. masa tu, aku sorang-sorang jaga kedai sebab abah pergi solat Asar kat masjid kat area tu.

pakcik : dik, ada 'jabir' tak?

aku : hah, 'jabir'? nanti jap nak tengok..

aku : ni ke pakcik? (sambil tunjuk kismis)

pakcik : 'jabir' la bukan buah zabit.

dalam 2 minit lepas tu..

aku : takde la pakcik..

pakcik : takkan takde 'jabir' dalam kedai ni..

lepas tu, pakcik tu sendiri yang cari 'jabir' tu.

pakcik : ha, ni! (sambil pegang plastic bag) kenal tak 'jabir' tu ape?

aku : (tersengeh-sengeh kambing) tak tau..

pakcik : patut la...'jabir' tu 'supek' la..

malu aku masa tu.nasib baik aku dan pakcik tu je dalam kedai. abah balik je dari masjid, aku cerita kat abah. abah gelak je dengar.


antara perkataan Kelantan yang mungkin korang dengar aku ter'sebut':

Kali Arung
- Sekaligus

Air Geh - Air Berkabonat

Jauh Sapok - Teramatlah Jauhnya

Panah Terik - Panas Yang Teramat Sangat

Comel Lote - Comel Yang Amat

Sejuk Ketta - Sejuk Yg Sangat?

Ite Lettung - Tersangatlah Hitamnya

Punoh Jahne - Rosak

Gura Bewok - Gurauan Yang Menyebabkn Pergaduhan

Taik Aye Muna - Tahi Ayam Yang Masih Hangat

Kona Lepe - Corner Lipat

Kelecak - Terpelanting

Nakuk Paik - Penakut Yang Amat Tinggi

Lonjong - Tinggi Sangat

Masing Pekkok - Teramat Masin

Nipih Nayyang - Sangat Nipis

Maknga - Cuai

Babei - Degil (Tak Tau Nak Eja Camne)

Jabir / Supek - Plastic Bag

Koghok - Tengkorak

Kehek - Muntahkan Semula

Puahsang - Boring

Meppeh - Tak Larat

Kepeh Blepeng - Sangat Kempis

keghah kekong - keras yg teramat

koho/selo - perlahan/slow

kettuk heghek - kentut tarik

blana kokna - banyak yang amat

samah - 50 sen

duo amah - singgit

kekoh - gigit

toksoh - jangan / tak usah

bakpo - kenapa

guano / belah mano - macam mana

gapo / gapo dio - apa / apa dia

ghoyak - bgtau

blago - berlanggar

mokte - rambutan

woh kekoh caa - kuih buah melaka

ccongek - tejungkit

kupik hangik - kedekut nak mampos

woh tteghe - buah gajus

nnetting- melantun

deghah - deras / laju

manih letting - manis yg amat

pok-e-dèng - pepatung

p/s : korang jangan la guna perkataan di atas untuk kutuk kawan-kawan korang plak..ish3, tak baik!!

Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

Monday, July 20, 2009

Myvi punye hal...



kerana gelabah Myvinye yang terlanggar dengan kaki lima depan kolej tadi, beliau telah tolak ke tepi selipar bunga-bunga yang tinggi 1 inci(trend gadis masa kini) dan telah keluar berkaki ayam semata-mata untuk tengok 'kecederaan' pada Myvi kepunyaan Mat Yoh.

dan hari ini, beliau menjadi sungguh moody sehingga aku sudah entah ke berapa kalinya asyik kena marah dan maki oleh beliau.

AWAS kalau anda salah tutur bicara pada beliau hari ini!!!

siapakah beliau, si gelabah dan moody ini..?


Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

kePUTIHan


pagi ni adalah permulaan hari yang agak baik sebab lebih kurang pukul 8.30pagi tadi aku temankan kak ema balik rumah dia kat Sentul.

dengan tak mandi (basuh muka je..) kami naik motor skuter Honda Click untuk ambil kereta Myvi.

tapi masalahnya helmet hanya ada satu, aku pinjam helmet epul (senior discrete math).

yang bestnye, hari ni aku pakai baju putih, helmet epul warna putih, motor kak ema warna putih dan kereta Myvi kak ema pun warna putih. wah!! serba putih!!! nasib baik muka aku je kurang 'keputihan'!hehehe...


*muka tak mandi dengan helmet epul*

*Honda Click*

*Perodua Myvi*


Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

Sunday, July 19, 2009

S.A.H.A.B.A.T


Tak mudah untuk kita
Hadapi perbedaan yang berarti
Tak mudah untuk kita
Lewati rintangan silih berganti

Kau masih berdiri
Kita masih di sini
Tunjukkan pada dunia
Arti sahabat
Kau teman sehati
Kita teman sejati
Hadapilah dunia
Genggam tanganku

Tak mudah untuk kita
Sadari saling mendengarkan hati
Tak mudah untuk kita
Pahami berbagi rasa di hati

Kau masih berdiri
Kita masih di sini
Tunjukkan pada dunia
Arti sahabat
Kau teman sehati
Kita teman sejati
Hadapilah dunia
Genggam tanganku

Kau adalah
Tempat ku membagi kisahku
Kau sempurna
Jadi bagian hidupku
Apapun kekuranganmu

~nidji~








wanie sayang kalian semua...

dedicated to :
~ kak shahema
~syuhada
~suhaila
~busyra
~atiqah
~emilia

p/s : moga hidup kalian dirahmati dan diberkati ALLAH!! amin...

Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

Saturday, July 18, 2009

lagu arwah MJ


Tidak pasti kebenaran artikel ini,

Pada 1989 Michael Jackson dikatakan membuat satu kenyataan yang memeranjatkan kepada press : "I have seen the Islam in the life of my brother, I have read the books about Islam. And I'd love to someday feel the calmness and peace of Islam...."

Selepas kenyataan tersebut, kehidupan MJ mula berubah. Dia mengalami pelbagai tuduhan meliwat kanak-kanak dan macam-macam berita yang memburukkan MJ di media. Apa yang MJ buat serba tidak kena pada pandangan media sehingga orang ramai dan peminat MJ sendiri mula membenci MJ dan pengaruh MJ mula berkurangan.

Untuk beberapa tahun di tinggal di England. Mendapat motivasi dari kawan lama beliau iaitu Cat Stevens yang telah memeluk islam yang menukar nama kepada Yusof Islam. Dari dia, MJ mempelajari bagaimana Yusuf hidup sebagai Muslim. Dia berkawan dengan penulis lagu , Zain Bhikha juga, yang menulis lagu bertajuk, "GIVE THANKS TO ALLAH", di mana dia mahu MJ menyanyikan lagu tersebut apabila dia sudah bersedia. Boleh download lagu tersebut di
http://www.ziddu.com/download/5617143/MichealJackson-GiveThanksToAllah.mp3.html

Selepas itu MJ mendapat jemputan istimewa dari Sheik Abdullah bin Hamad Al Khalifa iaitu anak kepada Raja Bahrain. MJ tinggal di Bahrain lebih kurang 3 tahun di mana MJ belajar tentang Islam, sembahyang dan membaca AL-Quran.


GIVE THANKS TO ALLAH LYRICS

Give thanks to Allah,
For the moon and the stars
Prays in all day full,
What is and what was
Take hold of your iman
Don't givin to shaitan
Oh you who believe please give thanks to Allah.
Allahu Ghefor Allahu Rahim Allahu yuhibo el Mohsinin,
Hua Khalikhone hua Razikhone whahoa ala kolli sheiin khadir

Allah is Ghefor Allah is Rahim Allah is the one who loves the Mohsinin,
He is a creater, he is a sistainer and he is the one who has power over all.

Give thanks to Allah,
For the moon and the stars
Prays in all day full,
What is and what was
Take hold of your iman
Don't givin to shaitan
Oh you who believe please give thanks to Allah.
Allahu Ghefor Allahu Rahim Allahu yuhibo el Mohsinin,
Hua Khalikhone hua Razikhone whahoa ala kolli sheiin khadir

Allah is Ghefor Allah is Rahim Allah is the one who loves the Mohsinin,
He is a creater, he is a sistainer and he is the one who has power over all


forwarded from http://isuhangat.blogspot.com

Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

melayu kerr??

Aku Melayu?
Mak aku kasi nama Ayu
Aku rasa malu
Aku tukar jadi Jen
Sebab, lebih glamour
Tak macam Ayu
nama Melayu, aku tak sebulu

Aku Melayu?
Cakap aku pakai; I-you, I-you
Saya-Awak, macam kampung gitu
Sori, not for me, I tak mahu
Kalau you hendak, up to you

Aku Melayu?
Makan dengan tangan gelilah...
I suka pakai sudu garpu
Dekat rumah bolehlah
Tapi kalau kat restoran, malu
Nanti semua orang tengok aku
Silap-silap diaorang kata,
I ni, gelojoh you...

Aku Melayu?
Orang Melayu, mata cokelat gelap...
I suka mata biru
I pakai contact lens
Sekarang mata I dah jadi biru
Otak I pun terikut, ada sikit blue
Kalau ada orang ajak,
Anytime I mau

Aku Melayu?
Of course!, I'm a Melayu.
I masih makan belacan
Walaupun I prefer keju
I masih pakai kain sarong
Walaupun I prefer tak pakai baju
I masih sambut Hari Raya
(But that's because I don't know what else to do!)

Sekali lagi, I nak kasi you all tahu
I ni masih Melayu
Tapi bukan sebarang Melayu

p/s : Adakah anda tergolong seperti di atas?
harap-harap gadis Melayu seperti kita masih mampu mengekalkan
ciri-ciri ketimuran dan adat-adat sopan santun.
insyaALLAh...

forwarded from http://isuhangat.blogspot.com


Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

aduhai sayang


Berdosakah diriku
Terpaksa melepaskan
Cintamu yang serapuh
Dahan nan kering usang
Yang akhirnya kan patah
Terhempa gemeretap
Oh sungguh memilukan
Tak dapat ku bayangkan

Seribu kali sayang
Sangkaku kan ke mati
Cerita kasih kita
Rupanya seketika
Setelah merelakan
Setelah kau bisikkan
Segugus janji-janji
Tergamak kau mungkiri
http://www.free-lyrics.org/12460-Iklim.html

Apakah sebenar yang terjadi
Hingga kau bersikap demikian
Sedangkan kau
Sesungguhnya percaya
Kasihku tak berbelah bagi

Aduhai
Tak sanggup ku kenangkan
Semua telah nyata
Cintamu gurauan
Datang dan hilang
Semahu hatimu
Itulah falsafah
Pegangan cintamu
Namun harus kau ingat
Hati yang manakah
Selamanya kan sabar

~iklim~

pergilah kau dari hidupku...
kau bukan untukku...
lupakan terus aku dari hidupmu...
aku bukan kesayanganmu...
moga bila si dia lakukan apa yang kau lakukan padaku...
baru kau akan rasa betapa sakitnya hati dan perasaanku!!!

Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

Thursday, July 16, 2009

selamat pagi semua!!

tengah khusyuk fikirkan idea untuk buat questionnaire, tetiba ym aku di'buzz'! oh, epul senior kelas discrete math aku rupanya!

ni antara perbualan kami:

BUZZ!!!
lufias boy06: salam
lufias boy06: dh tdo ke?
seluar_pink: wsalam
seluar_pink: blum
seluar_pink: tgh wat questionnaire
lufias boy06: owh
lufias boy06: bz ke
lufias boy06: xpe la
lufias boy06: sowie ggu
seluar_pink: xde la bz
seluar_pink: lgpn,tgh cri idea
seluar_pink: baru 13 soalan
seluar_pink: kena ade 20 soalan kn?
lufias boy06: tah
lufias boy06: xwt ag
seluar_pink: hah?
seluar_pink: xkn xwat lg
seluar_pink: kn dh wt design
seluar_pink: ni step 2nd kot..
lufias boy06: syg oi
lufias boy06: org xwt 2 smua dlu
lufias boy06: org stat sistem trus
lufias boy06: xde masa
seluar_pink: peliknye...
lufias boy06: mmg la pelik
lufias boy06: skit la
seluar_pink: bkn ckit..
seluar_pink: byk!!!
lufias boy06: epul xde projek 1 n projek 2
lufias boy06: 1 je projek
seluar_pink: ooo
seluar_pink: nape xtdo lg?
lufias boy06: download movie jap
seluar_pink: cite pe je..
lufias boy06: http://www.imdb.com/title/tt0066011/
seluar_pink: cite pe..?
lufias boy06: tgk je la kt link 2
seluar_pink: xnk..
seluar_pink: tkut kuar hntu ke pape ke
lufias boy06: mn de kuar hantu
lufias boy06: kuar ank katak je
seluar_pink: cite pe?
lufias boy06: tah
seluar_pink: ala..xnk cite xpe..
lufias boy06: tgk je la kt link 2
lufias boy06: smua de
seluar_pink: nmpk2!!!
seluar_pink: seronok la nnt nk download
lufias boy06: eh msti la
lufias boy06: kna pndai cr la br tau
seluar_pink: amboi...
seluar_pink: dh expert la ni!
lufias boy06: hahahha
lufias boy06: de ktne ni?
seluar_pink: kt kolej..
lufias boy06: eh yeke
lufias boy06: pg ni sarapan skali nk x?
lufias boy06: dh
seluar_pink: blh kot..
seluar_pink: tp kena stay up la ni..
seluar_pink: esok xtau nk pkai baju sape
seluar_pink: bajet2 smlm je tdo cni
seluar_pink: td mls plak nk balik
seluar_pink: so,diorg suh pkai je baju sape2
lufias boy06: owh
lufias boy06: xpe la
lufias boy06: xksh pn dak bucuk2
lufias boy06: xyh smart2 pn nk kuar
lufias boy06: ekekek
lufias boy06: tp epul nk tdo skrg la
lufias boy06: tdo jap
lufias boy06: sb hr ni xckup tdo ag
lufias boy06: br tdo 4 jam
seluar_pink: smpat ke nk breakfast
seluar_pink: esok klas 8.30
lufias boy06: kite kuar je la awl
lufias boy06: kol 7 ke
seluar_pink: blh...
lufias boy06: sempat la
seluar_pink: tkut epul je x bgun!
lufias boy06: ye xye gak
lufias boy06: ekekek
lufias boy06: cmni la
lufias boy06: klu epul bgn awl
lufias boy06: epul msg wanie k
lufias boy06: kita p sarapan skali
lufias boy06: ok?
seluar_pink: ok...
lufias boy06: klu xde msg maknanya dh hanyut ar
seluar_pink: cm2 plak..
seluar_pink: so, nk wani kejutkan ke?
seluar_pink: ke xyah?
lufias boy06: blh gak klu rajin
lufias boy06: kejut je la
lufias boy06: tp epul ckp awl2
lufias boy06: msg je epul xkn dgr la
lufias boy06: call je
seluar_pink: hahahha
lufias boy06: klu leh dlm kol 6lbh ar
lufias boy06: br la xtergesa2
seluar_pink: wanie call smpai epul angkat
seluar_pink: selagi xangkat
lufias boy06: yup
seluar_pink: selagi 2 wanie akan ganggu pagi epul
lufias boy06: call je smpai ke ptg
seluar_pink: amboi..
seluar_pink: melampau!
lufias boy06: hehehhe
seluar_pink: gi la tdo
seluar_pink: nnt xsempat nk srpn same2
lufias boy06: ok
lufias boy06: gudnite
seluar_pink: gud 'morning'
lufias boy06: hehhe
lufias boy06: ye morning
seluar_pink: bubye..
lufias boy06: bye

oh, sarapan pukul 7pagi? jarang rasanya... dengan senior plak tu!

apa pun, selamat pagi semua!!!

moga matahari terus memancarkan sinarnya pada sekelian alam....


Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

Wednesday, July 15, 2009

cuti mid term versi dua


kali ni keluar dengan bff aku, yatt.
pergi red box karaoke kat sogo.
best gile sebab hobi aku memang melalak sampai hilang suara!

sebelum karaoke, sempat lunch sama-sama sambil update cerita hot pasal life.
lepas tu, sempat gak shopping sebab sogo buat sale gempak punya dan kami pun terlalu teruja dengan sale tu!
dia pun kadang-kadang hilang dari pandangan aku sebab dah khusyuk sangat cari baju.
aku beli 2 baju dan yatt beli 2 baju dan 1 seluar.

*sedikit info tentang yatt a.k.a nurhidayatimokhtar*
yatt ni aku kenal sejak form 1 kat semenza.
satu kelas dari form 1 sampai form 5 kecuali form 3!
dia ni otak gila-gila dan funny!
dulu tahap dewa dewi punya brutal sebab minat gun n roses and metallica...
*james hetfield*
sekarang dah makin ayu sebab ada gewe... *pakwe dalam loghat kelate*
sayang sangat kat dia sebab dia la satu-satunya kawan sekolah yang still keep in touch dan rapat...
sekarang dia tengah buat degree kat uitm...


*yatt, besfrenfoeve*








Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

kerana


dia,

aku disisihkan....
aku dijauhkan diri...
aku dihina...
aku dikutuk...
aku diperli...
aku dicaci...
aku dimaki hamun...
mulut aku kena 'banned'...

salahkah aku sendawa tempoyak ???

p/s : nikmatnya makan nasi dengan tempoyak pagi tadi di kedai katering depan kolej !!!
esok nak makan ikan bakar !!!!!

Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

cuti mid-term




*lambat update*
cuti mid-term minggu lepas aku tak balik kampung sebab aku memikirkan kewangan yang tak berapa nak stabil. siapa bilang aku tak rindu sama umi kesayangan dan family members yang lain..? hari-hari pada awalnya sangatlah membosankan sehinggalah aku mengajak emilia dan tqa tengok ice age 3 3D kat pavilion. tak sabar sangat nak tengok cerita ni sebab along dan abang yo cakap cerita ni memang best. memang gelak dari awal sampai akhir cerita! so,tqa dengan rajinnya mengambil aku kat rumah. jimat peluh aku nak menitik kalau berjalan ke bus stop! dah lama tak naik KEMBARA 4949! lepas tu, ambil emilia kat AU2 Keramat(rumah dia). tapi mak tqa hantar kitorang ke pavilion sebab beliau nak guna kereta.

sesampainya kat pavilion, terus pergi beli tiket wayang tapi sayangnya harga untuk wayang 3D rm18. agak mahal la sebab aku bawa duit ngam ngam.*salah aku gak!* dah la tak bawa student card, sesudahnya aku sorang je dicas harga biasa sedangkan mereka berdua dapat harga student.


*kononnya nak tengok 3D*


*mereka sedang beratur beli tiket*

lepas beli tiket, kitorang pergi makan dulu kat food court.


*tqa punye..nyum nyum!*


*emilia punye...western food*


*ni la 'makanan' aku..dah kenyang!*

lepas menyantap, jalan-jalan dulu sambil cuci mata tengok baju-baju cantik. tqa sempat try dress yang dia suka di forever 21. *tapi tak boleh nak tunjuk gambar tu sebab censored!* so ni je la gambar tontonan umum.


*ni masa bayar..hehe*


*try accessories*

then, dalam pukul 2.30pm wayang pun bermula. yang paling excited dan teruja, aku la. memang best cerita ni! gelak sakan aku tengok watak sid yang sengal dan blur.

habis je wayang, terus balik jalan kaki ke KLCC sebab mak tqa tunggu dia kat situ. aku pun naik B114 kat situ dan emilia pun naik LRT ke Setiawangsa. sebelum berpisah, sempat gak la snap few pictures untuk kenangan di waktu cuti mid term ni.


*ye...hanya kami bertiga*


*aku yang paling pendek*


*disebabkan terlalu fanatik dengan ice age 3, aku beli toy BUCK kat mcD*


Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

Sunday, July 12, 2009

kekasih gelapmu..


Ku mencintaimu, lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu, sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku...

Ku tahu ku takkan selalu ada untukmu
Disaat engkau merindukan diriku
Ku tahu ku takkan bisa memberikanmu waktu
Yang panjang dalam hidupku

Yakinlah bahwa engkau adalah cintaku
Yang ku cari selama ini dalam hidupku
Dan hanya padamu ku berikan sisa cintaku
Yang panjang dalam hidupku...

Ku mencintaimu, lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu, sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku...

Ku mencintaimu, lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu, sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku...

Ooh...

Ku mencintaimu, lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu, sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku...

~ungu~




walaupun dirimu kini bahagia di sampingnya...

ingatlah aku lebih menyayangi dirimu...

rindu sungguh untuk menatap wajahmu...

rindu sungguh untuk mendengar ungkapan manja dari bibirmu...

rindu sungguh untuk dibelai mesra olehmu...

aku bahagia menjadi sebahagian dari hidupmu walaupun aku sekadar

kekasih gelapmu....

Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.