Yang Sayang Aku

Saturday, April 25, 2009

ikanohikan la puyu!!

petang tadi, abang yo beli beberapa ikan neon dan 2 ekor ikan puyu.

kat rumah dia ni dah ada ikan gapi dan ikan emas.suka benar dia pada ikan! balik je dari keje,tanya kak fifie ikan dah makan belum. isy,bukan nak tanya bini dah makan belum...

abang yo cakap ikan susah sikit nak tau jantan betina..so, aku tak tau jantina sebenar ikan abang yo.

ikan puyu ni nampak pasif je..dia tak banyak berenang pun..mata dia nampak macam dia blur dengan tempat baru..dia tenung je abang yo dan aku! masa kitorang tengok WONDERPETS, dia pun tengok gak..masa tu,kitorang letak akuarium dia atas meja depan tv..comel je..

so,ape yang aku nak cerita sebenarnya aku terkejut! masa tu,aku sorang-sorang kat rumah ni ditinggalkan abang yo dan kak fifie *gi dating!*, tengah sibuk update myspace kat dalam bilik along *tumpang bilik dia*, aku nampak seekor ikan puyu tengah menggelupur kat wayar laptop aku.

"eh,ikan!!!"

"jauhnya ko keluar!!"

"ini serius!!!" *macam WONDERPETS*

aku pegang dia slow-slow takut dia menggelupur.tapi dia macm nyawa-nyawa ikan *nama pun ikan*..aku dah cuak!cepat-cepat aku letak dalam akuarium..alhamdulilllah,dia masih berenang malah lebih aktif dari tadi.

korang bayangkan,akuarium dia abang yo letak kat atas meja depan tv kat luar. camne dia boleh menggelupur sampai ke bilik along?jauh tu!!! bagi korang yang pernah datang rumah aku,mesti korang tau betapa jauh ruang tamu ke bilik along! ikan ni seolah-olah nak aku selamatkan nyawa dia..kesian dia!!

tapi aku bangga,aku jadi heroin hari ni!!

nak nyanyi lagu WONDERPETS la...

"selamatkan ikan dalam kesusahan..
aku tak besar dan aku tak kuat...
bila sorang-sorang semua jadi mudah!!"

kuikuikuikuikui......

Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

7 comments:

'affan abdullah said...

oh ada ikan neon ye?..
mcm lampu neon kereta tak??

enuLwanie said...

hahahaha...
nanti aku letak ikan neon kat kete ko ek..?
shining2 gitu!!!

Saiful Amani said...

ikan neon??
bukan lagu hujan tu ker??

enuLwanie said...

ade ke lagu hujan-ikan neon..
xpenah dengar pun..

Syuhada said...

Maaf. Rasanya perlu diperbetulkan lirik lagu tu :

"selamatkan ikan dalam kesusahan..
aku MEMANG besar dan aku MEMANG tak kuat...
bila sorang-sorang semua jadi mudah!!"




Hah, ni baru betul =p

enuLwanie said...

amboi syu...
siap wat capital letter ye..
ye la..
wanie MEMANG besar...
tapi wanie MEMANG kuat...
kuat makan!!!!
hahahaha......

Syuhada said...

Hahahaha pandai pun menjawab ye haha