Yang Sayang Aku

Friday, June 10, 2011

Pengalaman Ber'chat' mIRC.


idea untuk update entri ni sebab Joegrimjow ada buat entri pasal ini juga.




aku start belajar main chatting mIRC masa aku tingkatan 2.
masa tu, Abah baru beli komputer baru untuk kami sekeluarga.
kebetulan aku seorang saja yang sekolah waktu petang.
jadi masa pagi tu aku main komputer dan godek-godek website yang ada.




kalau main mIRC, aku suka guna channel #kampung.
kira channel tu famous la!
lepas tu, ada satu lagi website chatting kalau tak silap aku,
www.kampungchat.com.


banyak yang aku belajar tentang mIRC.
aku belajar 'bahasa-bahasa' chatting.

contohnya : a/s/l - age/sex/location.
ic - I see.

yang kelakar masa aku berjinak-jinak dengan dunia chatting ni,
aku tak tahu singkatan perkataan yang digunakan.
jadi aku faham-faham sendiri saja.
tapi ada satu chat ni yang buat aku tergelak sakan.

mamat : hi.
aku : hye..
mamat : asl?
aku : 18,f,KL (aku suka tipu status aku)
mamat : owh..ic.
aku : eh, kenapa nak tanya IC?


mamat : saya bukan tanya IC. saya cuma cakap, 'I see'.
aku : hehehe..

malu gila masa tu!
nasib baik tak bagi IC penuh.
tergelak seorang-seorang aku masa tu!



daripada mIRCjuga,
aku kenal seorang jejaka.
dia orang Sekinchan, Selangor.
nama dan rupa dia pun aku ingat lagi.
masa tu tak ada nak fikir soal bercinta sangat.
hanya berdasarkan soal pelajaran.
(baik tak aku ni..)
tapi perkenalan kami makin rapat.
aku minta untuk buat pertukaran kertas soalan peperiksaan akhir tahun.
maklumla kena buat persediaan PMR masa awal tahun lagi.

bila dia poskan kertas soalan dia,
dia selitkan satu kertas.
rupa-rupanya, dia propose aku jadi teman wanita dia.
bertahan 4 tahun juga la percintaan kami.
masa tu mana ada handphone lagi.
selepas saling utus gambar, baru declare couple.
selalu berbalas surat dan sekali sekala dia akan call aku guna public phone.
aku suka cara percintaan kami masa tu!



tapi kalau kita tak pandai nak cari teman chat,
akan dapat banyak chat yang lucah.
nickname tu pun kalau nama dah gersang,
jangan la mula dilayan sangat!

perempuan lelaki sama saja.
'abang_gersang'
'adik_manja'
mula-mula tanya saiz bra.
lepas tu ajak buat phone sex!
ngeri ngeri ngeri!!!




korang yang sebaya aku mesti ada pengalaman chatting mIRC kan?
kongsi la sikit.








gambar ihsan dari pakcik Google.


Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

5 comments:

muslimahrempit said...

cukup sekali..1st time member ajar pastu dpt lak y SX..terus dh xlyn..

enuLwanie said...

tu la..dpt yg desperate tu yg xbest tu!

'AQILAH said...

yeah pernah2.. siap berjanji nak chat pukul berapa...

byk juga yg kite belajar..macam mana nak kick org dari kmpg chat tu keluar, termasuk private chat org, haha

tapi byk2 yg di chat, sorang je yg sampai sekarng ingat nick name dia..irkiz :D heee nostalgik

enuLwanie said...

hahahhaa..mesti kuat ni chatting.dr pagi sampai malam.tapi bila ingat balik, lucu kan??

Aimi dan Pakcik Hashim said...

owh
aku x pandai main MIRC ni