Yang Sayang Aku

Thursday, June 18, 2009

reject lagi???


hari ni tension sgt sbb proposal buat kali ke-4 kena reject !!!

sebenarnya, bukanlah reject tapi masih banyak kena perbetulkan...

pagi tadi, kitorang dah print 1 set (7 helai) kertas proposal portal coklat untuk mr morgan komen. tapi dia tolak mentah-mentah sebab xde project statement padahal dalam format projek xde pun tajuk tu..

kali ke-2 print dan jumpa mr morgan lagi petang tadi untuk semakan dia tapi kali ni pun kena reject dan perbetulkan lagi sebab banyak kesalahan dalam proposal kitorang.*kononnya!*

aduh, masuk hari ni dah 4 kali print kertas proposal dan 4 kali ni jugak kena reject.

kadang-kadang, kena print hanya sebab salah eja 1 perkataan je...

bengang sangat!!!

duit banyak habis hanya untuk print!!!

bayangkan, setiap kali print duit habis rm2.10 ...kalau 4 kali ??

on da way balik cheras, manager call.

abang ca'e : ainul, keje malam ni ye..? xde orang ni..

aku : pukul berapa?

abang ca'e : 7..

aku : saya baru je habis kelas..penat sangat!!

abang ca'e : ala, masuk lambat pun xpe..tolong la ye..?

aku : hmm...ok..

aduh, malasnye...dah la tension mr morgan tadi tak hilang lagi...

tapi, aku tetap nak pegi keje jugak. lagipun, minggu lepas cuti..

sampai kat rumah, check beg nak cari kunci rumah. cari punya cari, xde!! aduh, rupanya aku tak bawa!!

call kak fifie, dia gi rumah adik dia..

call along, dia balik lambat..

abang yo? confirm la balik pukul 7malam..

nampak gayanya kena tunggu diorang balik dulu la..

aku call abang ca'e untuk bagitau aku tak dapat keje tapi yang aku dapat hanya perkataan lucah dari dia.. *terima kasih la abang ca'e kerana faham sangat-sangat keadaan saya!!!*

3 jam aku tunggu diorang balik..

duduk je kat taman kat bawah rumah ni..dah la bosan gile, orang lalu kiri kanan pandang aku semacam je..

geram nak cakap, pehal lu pandang-pandang???

pukul 8, nampak kelibat manusia dengan perut buncit mcm toyol..hahaha... salah!! abang yo la...

baru la lega sikit...

fuhhhhhh.............

*penat nye.....*

Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

1 comment:

tqa said...

ceh byk naa cte ko! ye aku sokong laa kne reject 4kali mcm tuutt..! (xboleh mncarut) huh! padan la smlm bush n syu g ampng park x nmpk ko.. ohh ko tau npe rg pndang ko? sbb ko pndang org pon ko ingt toyol.. aptah lagi org pndang ko. ahhahaah .. lg senja2 .. ahhahaah lg *jst kdg.(wlaupon x.) ahhahaha lg dan lg.