Yang Sayang Aku

Tuesday, December 14, 2010

Sepetang Di JomHeboh Bukit Jalil.

geram tengok Abang Yo ke JomHeboh tak ajak aku,
aku pergi juga ke sana ditemani teman lama aku.

 saat menunggu dia di Stesyen Chan Sow Lin.
maklumla aku naik dari Maluri.
dia naik dekat Masjid Jamek.

*ada insiden memalukan di Stesyen Maluri.
akan ingat sampai bila-bila.
semuanya gara-gara kasut wedges aku!

 seperti yang dijangka.
ramai yang berpusu-pusu ke Bukit Jalil.

 setibanya di Bukit Jalil.
ramainya umat!

 macam anak ayam keluar dari reban!

 sanggup isi borang questionnaire yang entah-apa-apa-entah
semata-mata nak bergambar dengan Iqram Dinzly.

dari dulu teringin nak masuk rumah hantu ni.
nasib baik bayar RM2 saja.
kalau bayar RM5, aku minta balik duit aku.
tak berbaloi!
*ceh, padahal masuk pegang lengan teman aku sambil tutup mata!*

 sebab Abang Yo suka minum ni, aku beli.
dalam peti ais penuh dengan Nutrigen!

dekat booth ni tak ramai orang.
tu yang sempat bergambar tu.
aku pun tak kenal siapa nama pembaca berita ni.

Ana Raffali!!
nak tengok dekat tapi penuh kot booth ni.

wah, macam aku punya je!
tuit!! tuit!!
*bunyi nak masuk kereta*

pekena Char Kuew Tiaw dulu.
jimat duit beli air Bliss tadi.
"baik untuk penghadaman!"


 yang ni teman aku geleng kepala.
macam budak-budak.
memang aku pantang tengok belon.
mesti nak!
tu la orang kata, dalam banyak-banyak perangai orang dewasa,
mungkin dalam 10% ada sifat kebudak-budakan dalam diri.
ini mungkin 2% daripadanya kot!

 nak balik pun bersesak macam anak itik pulang petang.

 tak habis-habis dengan belon!

yang ni benda paling best aku beli!
teringin nak pakai jenama Adidas.
maklumla, bukannya berduit sangat pun nak pakai mahal-mahal.
Rexona pun kalau boleh beli yang 2 pack terus. jimat!
dekat JomHeboh, 2 RM10!!
aku terus grab.

ni la teman lama aku, Hisham.
jadi tukang snap gambar aku dengan artis.
nasib baik tak bawa DSLR!
mesti banyak artis yang aku paksa bergambar sekali.

Hisham teman masa aku kerja part-time di McDonald's Ampang Park.
sekarang kerja dengan abang iparnya di Kuantan.
gaji besar tu!
dan sekarang dah punya kereta sendiri.

Toyota RM100k tuuuuuu!!!






****perasan tak aku selalu keluar dengan teman aku yang berjantina lelaki?
apa aku ni tak ada teman perempuan ke?
playgirl ke??
actually, aku dah ajak beberapa orang teman perempuan aku
tapi semuanya tak ada respons.
last-last, Hisham yang ajak aku!


****mana silent reader aku yang bernama Star?
senyap je!






Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

5 comments:

lumut said...

kuey teow tuhhhh..perrggghhhh

Lelaki Ini said...

nape iqram nmpak buruk
hahaha

cik arnab said...

eh, cik arnab pun pegi jom heboh n naik lrt kat chan sow lin..tp nape xjumpa ngn inul pun?hihi..cik arnab duet ngn anna rafali..hihi.. jom lyn entri cik arnab lak..hihi

Kuwe said...

baru kawe tau. live dale tv ari ahad tu kat bukit jalil. kawe tengok paka kilas mata.

enuLwanie said...

lumut : kuew tiaw special tau..sedap!!

lelaki ini : ntah la..tp sian dia berpeluh layan peminat!

cik arnab : eh, ye ke?enul naik seat belakang sekali.cik arnab duk kl kt mane ek? meh la jumpa..

kuwe : biasa la..jomheboh ms awal dan akhir tahun ni mst wat kat ctu..tu yg best tu!