Yang Sayang Aku

Wednesday, March 4, 2009

aduyai..

ntah camne aku nak mulakan cerita aku ni..tapi yang pasti aku rasa hari ni hari yang cukup malang untuk tahun 2009.mungkin di ending cerita ku,korang rasa

"ala,biasa je tu.."
"ala,relax la.."
"ala,sabar je la.."

dan macam2 'ala' lagi..tapi aku yang mengalaminya,aku rasa down sangat hari ni..

ceritanya bermula camni :

macam biasa,hari rabu hari kesatria(kawad).lepas warming up,kami dipecahkan kepada 3kumpulan.agak bersyukur sebab dapat berada dalam kumpulan pompuan je.komanden yang akan memberi command kepada kami adalah lecturer kesayangan kami,encik AZIZ.happy la kan..?

"YANG TINGGI KE KANAN,YANG RENDAH KE KIRI DALAM SATU BARISANNN...GERAK!!!"

tu la command yang pertama diberi.command tu sanah suka sebab dia akan teringatkan aku.ye la,aku confirm top 5 berada di belah kiri.hehe...kali ni,aku berada betul2 di sebelah kiri..nasib la!!
kami menerima lagi command2 dari encik aziz.aku pun bersemangat la buat walaupun sakit perut yang aku hadapi sejak 2minggu lalu tak hilang2 lagi malah makin teruk.

pastu,encik aziz minta setiap orang dari kami belajar bagi command.cuba teka siapa orang first yang kena kluar dulu..?

"WANIE,SILA KELUAR!!"

aku pun dengan nervous tapi bersemangat kluar kat depan.dalam hati aku,"Ya ALLAH,bantulah hamba-Mu ni.."aku tau semua command yang perlu ku jerit kepada kawan2 aku.tapi bila dah sampai kat depan mereka,datang nervous yang teramat,aku terus lupa,arah kiri kanan.lupa command yang harus ku beri kepada mereka.

"eh,pe yang terjadi pada aku ni.."

aduyai...memang nervous gile..tambah2 bila tengok kawan2 cam muka tension.korang bayangkan untuk bagi 1 command,aku kena repeat sampai 3 kali.aku takut mereka marah pada aku!!dah la,untuk setiap 1 kesalahan,aku kena ketuk ketampi 2kali.malunya kat group lain!!

"komanden kena ketuk ketampi.entah camne nak conduct orang!!"mungkin tu ayat yang akan keluar dari mulut mereka.

"alamak,mama datang!"

lutut aku tiba2 menggeletar..seriously!!!habis la aku kena tengking pasni!!

tapi,semua tu tak berlaku.mama datang dekat padaku,cakap penuh kelembutan dan buat air mata aku bergenang.

"tahan wanie!!!aku masih perlu bagi command.tabahkan hati.."

aku teruskan bagi command terakhir sebelum aku masuk menyertai barisan aku.bila dah masuk dalam barisan,aku still buat kesalahan bila giliran sue bagi command dan menyebabkan aku kena ketuk ketampi 2kali lagi.aduyai..

aku tak tahu nape bengap sungguh otak aku hari ni.bila masa rehat,aku tengok muka2 kawan2 aku..tiba2 air mataku berlinangan...aku nangis!!

"maaf kawan!aku buat korang penat ari ni..bila aku terpaksa ulang command beberapa kali..aku tidak secekap korang dalam memberi command..maaf sangat2 ye!!!"


sebelum 'kejadian'..


haha.. jadi komanden group syu & kak ema plak..

Sukakan entri ini? Apalagi, jangan malu-malu tekan butang Like.

10 comments:

Syuhada said...

Go go girl. U mesti boleh.. jangan lupa bg command mcm ni --> "BERC-E-R-A-I!!!!"







fact : "Lepasni kamu boleh bercerai," kata Mr. Morgan O-O

Asma Mohd Shamir said...

rilex la...
jgn nangis k..
hehheh

tqamika said...

muke aku interframe scara cacat. yer.. ade gmbr encik aziz si rambut kembang hahahhahaha(sape suh pggl i beruang) lalalaaaa

enuLwanie said...

to syu..
-bukan bercerai..

BERRS-E-R-A-I!!!!!

kuikuikui....

enuLwanie said...

tqa..
-hahaha...
-si rambut kembang...
-comel plak...
-ok la tu...

abdul aziz a.k.a venixx said...

amboi3..makcik3 ni..ngumpat org no sblm 1....esh3...cool per...kan syu...

abdul aziz a.k.a venixx said...

to cik "fresh n white"mggu dpn sy akan kawadkan awk..jage2 cik milaaahh...

tqamika said...

tidakkk.. encik aziz.!! ohh mau membuli haa!! tidak2.!!

alepadly said...

derh!

rilex.. semua org wat salah lorh.
hahaha...

enuLwanie said...

hari tu,cam loser giler2!!!